Ο τελικός των Diamond League στις Βρυξέλλες

Δύο ημέρες γεμάτες δράση

Share

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες κλείνει ο κύκλος της φετινής σειράς των αγώνων Diamond League!

Eκεί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τελευταία φορά το 2024 οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου με φόντο το μεγάλο έπαθλο που δεν είναι άλλο από τα… διαμάντια!

Φυσικά, για εμάς τους φίλους των δρόμων αντοχής ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Jacob Ingebrigtsen με τον Yared Nuguse στα 1,500μ. Ο Αμερικάνος πριν από μερικές μέρες είχε κάνει την έκπληξη στην Ζυρίχη όταν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση, τη στιγμή που ο Νορβηγός θέλει να κλείσει με μία ακόμα νίκη τη σεζόν. Μαζί τους βέβαια θα είναι και ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα Cole Hocker!

Ωστόσο, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Jacob θα λάβει μέρος και στον Ημιμαραθώνιο Κοπεγχάγης την Κυριακή, κάτι που δεν διέψευσε ο ίδιος.

Σπουδαία κούρσα αναμένεται να δούμε στα 800μ. των ανδρών (Σάββατο 14/9 στις 22:40) με τους Emmanuel WanyonyiMarco Arop, και Djamel Sedjati να έχουν τρέξει φέτος πολύ γρήγορα και να εποφθαλμιούν το πολύ δύσκολο, ομολογουμένως, Παγκόσμιο ρεκόρ του David Rudisha με 1:40.91.

Στα 5.000μ. των ανδρών (Παρασκευή 13/9 στις 19:00) ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Αιθίοπα Hagos Gebrhiwet (δύο νίκες φέτος σε Diamond League σε Όσλο και σε Ρώμη) καθώς και του συμπατριώτη του Yomif Kejelcha,  αλλά και του Κενυάτη ασημένιου Ολυμπιονίκη, Ronald Kwemoi.

Στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των ανδρών (Παρασκευή 13/9 στις 22:09) το μεγάλο φαβορί δεν είναι άλλος από τον Μαροκινό El Bakkali, που είναι άχαστος σε Diamond League από το 2021 (!), όχι όμως ότι θα έχει εύκολο έργο απέναντι στους Αιθίοπες Sime και Wale, αλλά και τους Κενυάτες Serem και Kibiwot.

Έχουμε ακόμα 5.000μ. για τις γυναίκες (Σάββατο 14/9 στις 22:18) όπου το μεγάλο φαβορί είναι η έκπληξη στο Παρίσι, Beatrice Chebet, αλλά και 3.000μ. με φυσικά εμπόδια (Σάββατο 14/9 στις 21:27) στις γυναίκες με την Yavi από το Μπαχρέιν να ξεχωρίζει μετά και τη σπουδαία επίδοση που είχε σημειώσει στην Ρώμη πριν δύο εβδομάδες.

Tέλος, συναρπαστική κούρσα αναμένουμε σε ένα αγώνισμα που έχει ανέβει πάρα πολύ φέτος, τα 1.500μ. των γυναικών (Σάββατο 14/9 στις 21:54). Βλέπετε, στις Βρυξέλλες θα έχουμε μία… επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων με την κάτοχο του Παγκόσμιου ρεκόρ Faith Kipyegon να αντιμετωπίζει την Jessica Hull από την Αυστραλία, τις Haylom, Mesele και Welteji από την Αιθιοπία, καθώς και την Βρετανίδα Georgia Bell.

Στη διοργάνωση ξεχωρίζει και η παρουσία της κατόχου του Παγκόσμιου ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια, Sydney McLaughlin Levron σε δύο αγωνίσματα, τα 200 και 400μ.

Πλέον βέβαια, η σειρά των DL έχει και ανταγωνιστές καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ο αγώνας ATHLOS στην Νέα Υόρκη με πολύ μεγάλα χρηματικά έπαθλα κι έτσι αρκετοί αθλητές και αθλήτριες επέλεξαν να τρέξουν εκεί τον τελευταίο τους αγώνα, κυρίως στα αγωνίσματα των σπριντ.

Δείτε το πρόγραμμα και των δύο ημερών

-> Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ 3 την Παρασκευή και το Σάββατο στις 21:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6η Σκυταλοδρομία Λέσβου-Lesvos Relay 2024
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
7ο «Olympic Day Run» Greece: Συνέντευξη τύπου
Δείτε τις δηλώσεις φορέων και διοργανωτών
Η απόλυτη εμπειρία ζωής στην Κένυα με το WAKEUP:ΑΜ
2 ταξίδια στην Κένυα κάθε χρόνο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο