Ioannina Lake Run 2024: Παρουσίαση μεταλλίου

Δείτε το νέο μετάλλιο

Share

H κάτοψη του Βουλευτηρίου της Δωδώνης απεικονίζεται στο μετάλλιο του Ioannina Lake Run 2024, με την οργανωτική επιτροπή να συνεχίζει τη συνεργασία της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, εμπλέκοντας φέτος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά τα ωκύπτερα, το σύμβολο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Ιωαννίνων, πέρυσι, και το φετινό μετάλλιο δανείζεται το θέμα του από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, προβάλλοντας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του, το Βουλευτήριο, στο οποίο εκτελούνται ανασκαφικές εργασίες με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων αυτό το διάστημα.

«Για μία ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Ioannina Lake Run αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ακόμη συλλεκτικό μετάλλιο. Είχαμε ξεκινήσει με τα συλλεκτικά μετάλλια γλυπτών και εικαστικών. Πέρυσι προβάλλαμε το λογότυπο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Ιωαννίνων και συνεχίζουμε φέτος με την ίδια λογική. Σε συνεννόηση με τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία χρηματοδοτεί το μεγάλο έργο της ανασκαφής στον σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο, και με τον συντοπίτη μας Πρόεδρό της Κωνσταντίνο Τασούλα, αποφασίσαμε να απεικονιστεί η κάτοψη του Βουλευτηρίου στο φετινό μετάλλιο του Γύρου της Λίμνης. Είναι στη λογική της διοργάνωσης η προβολή όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά όλης της Ηπείρου, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές αυτού του σημαντικού χώρου της Ελλάδας», τόνισε, παρουσιάζοντας το μετάλλιο η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ioannina Lake Run Αγνή Δρίμτζια.

Τη βεβαιότητά της ότι το φετινό μετάλλιο θα ενθουσιάσει τους δρομείς, εξέφρασε η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, εξαίροντας την πρωτοβουλία της Οργανωτική Επιτροπή του Ioannina Lake Run και της Βουλής των Ελλήνων. « Το Βουλευτήριο της Δωδώνης, για όσους δε γνωρίζουν, βρίσκεται πολύ κοντά στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και τα τελευταία χρόνια συνεχίζουμε τις ανασκαφικές έρευνες με τη χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων και συγκεκριμένα του Προέδρου της, του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα. Ήδη η συστηματική ανασκαφή, της οποίας είμαι η διευθύντρια, έχει δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία και πιστεύω πολύ σύντομα θα σας ανακοινωθούν και αυτά», τόνισε και εξέφρασε την πίστη της ότι του χρόνου ένα άλλο  μνημείο θα απεικονιστεί στα μετάλλια του Ioannina Lake Run.

Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα για τη συνεργασία, προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες να βάλουν στη συλλογή τους ένα ακόμη ξεχωριστό μετάλλιο, εξέφρασε, από την πλευρά του, ο διευθυντής της διοργάνωσης Ηλίας Σπυριούνης, ευχαριστώντας και την κα Παπαδοπούλου για τη βοήθειά της, με τις επιστημονικές της γνώσεις, στη λήψη σωστών αποφάσεων. «Το DNA του Ioannina Lake Run είναι ο πολιτισμός.  Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε φτιάξει δέκα αξιόλογα μετάλλια, που προωθούν τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής μας», υπογράμμισε για το μετάλλιο, το οποίο θα δοθεί, πέραν των νικητών, σε όλους τους συμμετέχοντες του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ., των αγώνων δρόμου 10 και 5 χλμ., καθώς και σε όσους τρέξουν στον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, δηλαδή σε περισσότερους από 4.000 δρομείς.

Proud Partner και φέτος

Με την ευκαιρία, ο κ. Σπυριούνης αναφέρθηκε και στην  πρωτοβουλία Lake Run Proud Partner, στόχος της οποίας είναι να ενδυναμώσει τη συνεργασία της διοργάνωσης με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και όχι μόνο, καθώς ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων δεν είναι μόνο ένα αμιγώς αθλητικό γεγονός, αλλά ένα event που μπορεί να εμπλέξει ένα μεγάλο κομμάτι των επαγγελματιών της περιοχής.

Κάθε αθλητής, μαζί με τις πληροφορίες για την ημέρα του αγώνα (αριθμό συμμετοχής, ώρα προσέλευσης, group εκκίνησης), θα λάβει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το ειδικό σήμα, το οποίο θα επιδεικνύει στα συνεργαζόμενα καταστήματα, στα μουσεία και στα αξιοθέατα, εξασφαλίζοντας εκπτώσεις για τις ημέρες του αγώνα. Με το ειδικό σήμα θα εφοδιαστούν και οι εθελοντές της διοργάνωσης.

Ο κ. Σπυριούνης κάλεσε και άλλες επιχειρήσεις να εγγραφούν στην πλατφόρμα του Lake Run Proud Partner, μέσω της ιστοσελίδας www.ioanninalakerun, αποκομίζοντας οφέλη για τις ίδιες, αλλά και δείχνοντας ότι τα Γιάννενα είναι μια φιλόξενη πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Evinos Lake Races 2024 - Νέα ημερομηνία
Δείτε την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο