Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ακυρώθηκε η τρίτη στον Μαραθώνιο!

Μία κάπως άδικη απόφαση στον Μαραθώνιο

Share

H Elena Congost μπορεί να τερμάτισε στην πρώτη τριάδα του Μαραθώνιου των Παραολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Τ12 (για αθλητές και αθλήτριες με προβλήματα όρασης), ωστόσο, δεν πήρε ποτέ το μετάλλιό της.

Ο λόγος; Οι κριτές την ακύρωσαν μετά τον αγώνα γιατί λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό της, άφησε για λίγο το σκοινί του “οδηγού” της. Η ειρωνεία είναι πως αυτό συνέβη γιατί ο συνοδός δρομέας, ο επίσης Ισπανός Mia Carol Bruguera, ήταν αυτός που έμεινε από δυνάμεις, και όχι η Ισπανίδα δρομέας.

Ωστόσο, οι κριτές λειτούργησαν με το γράμμα του νόμου που ορίζει πως δρομέας και συνοδός πρέπει να κρατιούνται από το σκοινί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κι έτσι το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Γιαπωνέζα Misato Michishita

“Είμαι πολύ περήφανη για ό,τι έκανα και στο τέλος με ακύρωσαν γιατί 10μ. πριν τον τερματισμό άφησα το σκοινί για ένα δευτερόλεπτο. Ήταν ένα αντανακλαστικό εντελώς ανθρώπινο, να κρατήσω έναν άνθρωπο που πέφτει δίπλα μου. Αλλά οι κριτές λένε ότι αν αφήσεις το σκοινί για οποιοδήποτε λόγο είσαι άκυρος. Δεν το καταλαβαίνω αυτό… Δεν είναι κλοπή, είναι απλά για να σηκώσω έναν αθλητή. Μου φαίνεται πολύ άδικο, και δεν βρίσκω εξήγηση” δήλωσε η Ισπανίδα.

Δείτε το βίντεο

Η 37χρονη Ισπανίδα που λόγω ενός εκ γενετής προβλήματος άρχισε από τα σχολικά χρόνια να έχει απώλεια όρασης το 2016 ήταν χρυσή παρολυμπιονίκης στο Ρίο.

Για την ιστορία νικήτρια του αγώνα ήταν η Μαροκίνη El Idrissi με 2:48:36.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porto Heli Night Run & Ververonda Easy Trail Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
AMA 2024: Έναρξη εγγραφών παιδικού αγώνα
Δείτε πώς θα κάνετε την εγγραφή σας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο