Aδιανόητο Παγκόσμιο ρεκόρ από την Agnes Ngetich στα 10χλμ.!

Η πρώτη που σπάει τα 29 λεπτά!

Share

Ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε η Agnes Ngetich στον αγώνα 10χλμ. 10K Valencia Ibercaja!

Η νεαρή Κενυάτισσα τερμάτισε σε 28:46 (28:43 καθαρός χρόνος!) για να συντρίψει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ και να γίνει η πρώτη γυναίκα που σπάει το φράγμα των 29:00 στην απόσταση σε οποιαδήποτε έδαφος (άσφαλτο, στίβο κλπ.).

Πέρασε τα πρώτα 5χλμ. σε 14:13, επίδοση που είναι καλύτερη από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στο 5άρι στην άσφαλτο και κάλυψε το δεύτερο μισό σε 14:33.

Μάλιστα και η δεύτερη, η Emmaculate Anyango, κατέβηκε το φράγμα τερματίζοντας σε 28:57!

“Είμαι πολύ χαρούμενη! Περίμενα ένα ρεκόρ κοντά στο 29:14 αλλά όχι κάτι τέτοιο” δήλωσε η νικήτρια μετά τον αγώνα.

Θυμίζουμε ότι εντός στίβου το παγκόσμιο ρεκόρ κρατά η Letesenbet Gidey με 29:01.03, ενώ η Ngetich τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ και πάλι στα 10χλμ. αλλά σε αγώνα μόνο για γυναίκες με 29:24.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία με 29:14 από το 2022.

Αρκετοί γρήγοροι ήταν και οι άνδρες στον συγκεκριμένο αγώνα με τον Jacob Kiplimo να κερδίζει με 26:48 κι ακόμα δύο να τερματίζουν κάτω από τα 27 λεπτά.

Δείτε τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
L’ Etape Greece by Tour de France 2026 presented by Skoda
Μια ολοκληρωμένη ποδηλατική εμπειρία διεθνών προδιαγραφών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο