Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Βαλένθια

Χιλιάδες συμμετοχές, και Έλληνες στον Trinidad Alfonso EDP Valencia Marathon

Share

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που η Βαλένθια φιλοξένησε τον Ημιμαραθώνιο της, ο οποίος μάλιστα χάρισε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες (δείτε εδώ περισσότερα).

Αυτή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου η ισπανική πόλη και πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας της Βαλένθια, διοργανώνει τον ξακουστό της Μαραθώνιο και περιμένει κοντά στους 20.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.

Ο Trinidad Alfonso EDP Valencia Marathon περιλαμβάνει μία καλή διαδρομή για ρεκόρ, σχετικά επίπεδη με καλές θερμοκρασίες. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, ωστόσο, είναι η πανέμορφη διαδρομή. Η περίφημη “πόλη των τεχνώ και των επιστημών” αποτελεί το κέντρο του αγώνα αφού από εκεί ξεκινά και τερματίζει ο Μαραθώνιος ενώ τις ημέρες της διοργάνωσης φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες. Επιπλέον, κομμάτια του αγώνα κινούνται δίπλα στη θάλασσα της Μεσογείου. 

Αρκετά αξιόλογα είναι και τα ρεκόρ διαδρομής με 2:06:13 στους άνδρες από το 2015 και 2:24:48 στις γυναίκες από πέρυσι. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως ο αγώνας διατηρεί για δεύτερη χρονιά τη χρυσή ετικέττα της IAAF, ενώ το 2018 η πόλη της Βαλένθια θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου.

Φέτος οι συμμετοχές, τουλάχιστον στους άνδρες, είναι καλύτερες από ποτέ, δίνοντας ελπίδες για ένα νέο ρεκόρ διαδρομής. Φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία του Εμμάνουελ Μουτάι, του ανθρώπου που έτρεξε πρώτος την απόσταση σε 2:03:03 (ακόμα και αν δεν αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιο ρεκόρ). Απαρατήρητος, όμως, δεν περνά και ο επίσης Κενυάτης Σάμι Κιτβάρα με ρεκόρ 2:04:28, καθώς και οι συμπατριώτες του Μπέρναρντ Κόετς (2:04:53), Έλιουντ Κιπτανούι (2:05:21) και Έβανς Τσεμπέτ (2:05:31), αλλά και οι Αιθίοπες Αμπέρα Κουμά (2:05:56) και Ντερίμπα Ρομπί (2:05:58).

Οι Έλληνες δρομείς τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τον συγκεκριμένο ισπανικό μαραθώνιο στη λίστα τους, κι έτσι και φέτος αναμένεται να δούμε αρκετούς ελληνικούς τερματισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο