Μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ ο Φάρα

Έλαβε τέλος η ιστορία για τον Βρετανό που βρίσκεται στην Αιθιοπία για προετοιμασία

Share

Πανικό προκάλεσε ο νέος νόμος του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όσων προέρχονται από 7 μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) ακόμα κι αν έχουν ήδη πράσινη κάρτα. Ανάμεσα σε αυτούς που θιγόντουσαν ήταν και ο 4 φορές χρυσός ολυμπιονίκης Μο Φάρα ο οποίος βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Αιθιοπία για προετοιμασία, όμως ζει και προπονείται στις ΗΠΑ.

Κι αυτό γιατί αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Αιθιοπία για προετοιμασία και, σύμφωνα με τον νέο νόμο, δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στις ΗΠΑ όπου βρίσκεται και η οικογένειά του, καθώς έχει γεννηθεί στη Σομαλία.

Το γεγονός αυτό μάλιστα έγινε είδηση σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τον Βρετανό ολυμπιονίκη, αλλά και γιατί χιλιάδες ανθρώποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Τελικά, ο Γιάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, επικοινώνησε με τη βρετανική πρεσβεία και ενημέρωσε πως όσοι έχουν βρετανική υπηκοότητα θα εξαιρεθούν, και μαζί με αυτούς και ο Φάρα θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σπίτι του στο Όρεγκον. 

Εκπρόσωπος του Φάρα, ωστόσο, δήλωσε πως ο Βρετανός αισθάνεται ανακουφισμένος, όμως διαφωνεί κάθετα με τη νέα αυτή πολιτική τακτική.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο