Γυναίκα η γηραιότερη δρομέας στον μαραθώνιο του Λονδίνου

“Περίεργα” από τον Vorgin Money London Marathon

Share

Μία ακμαιότατη Βρετανίδα … 88 Μαίων θα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχουσα στον φετινό μαραθώνιο του Λονδίνου Virgin Money London Marathon, που συγκεντρώνει περισσότερους από 40.000 δρομείς κάθε χρόνο και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου.

H Αϊβα Μπαρ θα τρέξει για 20η φορά, δείχνοντας καθαρά ότι όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά αντίθετα ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί! «Είμαι τυχερή» αναγνωρίζει η Αϊβα, που ανήκει στο Σύλλογο Δρομέων Bedford Harriers, και τρέχει δύο φορές την εβδομάδα με τον Σύλλογο. Και εξηγεί: «ο μαραθώνιος του Λοδίνου είναι σαν ένα τεράστιο πάρτυ και μου αρέσει πολύ που μπορώ ακόμα να λαμβάνω μέρος».

Η Αϊβα προσθέτει ότι φέτος δεν έχει καταφέρει να κάνει την προπόνηση που θα ήθελε γιατί μία πτώση της προκάλεσε έναν τραυματισμό στον ώμο και έχασε χρόνο από την προετοιμασία της. «Κάπως θα τα καταφέρω πάντως να φτάσω στη γραμμή του τερματισμού και φέτος» λέει η Αϊβα, η οποία στο παρελθόν έχει βραβευθεί από τον Βρετανό πρωθυπουργό για το καλό παράδειγμα που δίνει σε αθλούμενους όλων των ηλικιών. H Αϊβα ελπίζει να τερματίσει γύρω στις 7 ώρες, ενώ ο καλύτερος χρόνος που έχει κάνει ποτέ ήταν 3 ώρες 48 λεπτά, σε ηλικία 62 ετών.

Αντίστοιχα ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας δρομέας θα είναι φέτος 85 ετών. Πρόκειται για τον Τζον Σταρμπρουκ, ο οποίος πέρυσι τερμάτισε τρέχοντας μαζί με την 18χρονη εγγονή του σε κάτι παραπάνω από 7 ώρες και ελπίζει και φέτος σε έναν αντίστοιχο τερματισμό.

Μικρότερη δρομέας θα είναι η Ρεβέκκα Μάννερς, η οποία θα γιορτάζει τα 18α γενέθλιά της τρέχοντας την Κυριακή στους δρόμους του Λονδίνου. Αυτός ο μαραθώνιος θα είναι μία πραγματικά οικογενειακή υπόθεση, μια και θα τρέξει μαζί με τους γονείς της. «Ο πατέρας μου είναι πιο γρήγορος από εμάς και θα μας περιμένει στην γραμμή του τερματισμού. Οσο για τους φίλους μου», λέει η έφηβη Ρεβέκκα, «μερικοί από αυτούς νομίζουν ότι είμαι τρελλή, αλλά εγώ πάντα ήθελα να τρέξω στον μαραθώνιο, ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών μου».

Νεότερος δρομέας θα είναι ο 18 ετών και 18 ημερών (την ημέρα του αγώνα) Τζέικ Σμέρντον. Θέλει να ξεπεράσει τον πατέρα του που έχει τερματίσει τον μαραθώνιο σε 5 ώρες και να γίνει έτσι ο πιο γρήγορος μαραθωνοδρόμος στην οικογένειά του. 

της Νατάσας Γιαννούση  – Varney
φωτο: virginmoneylondonmarathon.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο