Ένα πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία πιάτο προσφέρει Ω3 λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο για ταχύτερη επαναφορά.
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ:
1/4 κούπα κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
1 λάιμ
1/4 κ.γ. αλάτι
2 αβοκάντο
1/4 κούπα φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μανιτάρια cremini λεπτοκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φρέσκο δενδρολίβανο
4 λεπτές φέτες μαύρου ψωμιού (ολικής άλεσης)
2 αυγά
ανάλογο αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το γουακαμόλε
Σε ένα γουδί, ή σε έναν επεξεργαστή τροφών, τοποθετούμε το κρεμμύδι με αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο σκόρδο, ελαιόλαδο και τα αβοκάντο. Δουλεύουμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και διορθώνουμε τη γεύση με χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
Για τα μανιτάρια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και στο μεσοδιάστημα προσθέτουμε το κλωναράκι δενδρολίβανου και το υπόλοιπο σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι –πιπέρι (ανάλογο) και μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο αφαιρούμε το κλωναράκι δενδρολίβανου.
Για τα αυγά ποσέ
Σε ένα μικρό κατσαρόλι προσθέτουμε άφθονο νερό με λίγο ξίδι και τα φέρνουμε σε βρασμό. Με ένα κουτάλι δημιουργούμε δίνη ανακατεύοντας και προσθέτουμε το αυγό, το οποίο το έχουμε σπάσει σε ένα πιάτο. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, κατά προτίμηση, ώστε να μην παραψηθεί ο κρόκος και το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, στεγνώνοντας τα περιττά νερά σε ένα χαρτί κουζίνας. Τέλος, συνθέτουμε σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού όλα τα υλικά ανάλογα με το γούστο μας.
Για να δείτε περισσότερα θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 1247 / 623,5 kcal
Πρωτεΐνες: 36 / 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 80 / 40 γρ.
Λίπη: 87,1 / 43,55 γρ.
Δημοσίευση στο Runner 100, του Θοδωρή Μήτση, https://www.theodoremitsis.gr/