Η πρωτεΐνη του γιαουρτιού και οι υδατάνθρακες του κουσκούς συναντούν τις πολύτιμες βιταμίνες καλοκαιρινών φρούτων.
ΥΛΙΚΑ:
50 γρ. κουσκούς
150 γρ. γιαούρτι 2%
1 1/2 κ.σ. μέλι
1/3 κ.γ. κουρκουμάς
ανάλογο γάλα
χυμός από 1/2 λεμόνι
80 γρ. κεράσια*
80 γρ. κορόμηλα*
1/2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ένα ανάλογο σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το κουσκούς με ένα κρύο διάλυμα από μισή κουταλιά μέλι και χυμό λεμόνι (σε αναλογία 1/1). Το αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά να απορροφήσει τα υγρά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεράσια με τα κορόμηλα σε μέτρια κομμάτια, τα τοποθετούμε σε σκεύος ανάμειξης μαζί με το κουσκούς και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
Τέλος, σε ένα άλλο σκεύος τοποθετούμε το γιαούρτι μαζί με το μέλι, τον κουρκουμά και το γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε τη γεύση και αραιώνουμε ανάλογα – κατά το γούστο μας – με φρέσκο γάλα. Συνθέτουμε ανάλογα με τη διάθεσή μας και απολαμβάνουμε.
Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 456 / 228 Kcal
Πρωτεΐνες: 17 / 8,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 88 / 44 γρ.
Λίπη: 4 / 2 γρ.
* Μπορείτε να επιλέξετε άλλα φρούτα εποχής κάτι που διαφοροποιεί, όμως, τα διατροφικά στοιχεία της συνταγής
Δημοσίευση στο Runner 92, του Θοδωρή Μήτση https://www.theodoremitsis.gr/