12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μαινάλου

29-4-2018: Ορεινός αγώνας στο Μαίναλο

Share

Την Κυριακή 29 Απριλίου θα διεξαχθεί ο «12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μαινάλου» στο ομώνυμο βουνό.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Σ.Δ.Υ.Τ. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τριπόλεως, διοργανώνουν τον 12ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Μαινάλου, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 πμ.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και του Δήμου Τρίπολης.
Πρόκειται για αγώνα λαϊκού – μαζικού αθλητισμού, με ελεύθερη συμμετοχή για άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και άνω.
Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν εξετασθεί από ιατρό πρόσφατα.

Ο αγώνας γίνεται σε μαγευτικό τοπίο και η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως σκληρό χωματόδρομο και πολύ λιγότερο ορεινό γρασίδι και άσφαλτο, έχει υψομετρικές διαφορές (από 1.369 μ. έως 1.692 μ.), συνολική θετική ανάβαση 618 μ. Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν κάθε 5 Χλμ.

Εκκίνηση και τερματισμός στο οροπέδιο των Ρούχων, το οποίο βρίσκεται 5 Χλμ περίπου από το Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου «Πάνος Αλεξόπουλος» του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, στη θέση Οστρακίνα.

Πρόσβαση: Οι αποστολές των αθλητών, ξεκινώντας από την Τρίπολη, θα πρέπει να ακολουθήσουν την οδό Καλαβρύτων (στη συνέχεια Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου) και να φτάσουν στην Τοπική Κοινότητα Καρδαρά, που απέχει 18 Χλμ από την Τρίπολη. Όσοι έρχονται από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας θα βγουν στην έξοδο για Βυτίνα και θα συνεχίσουν για Καρδαρά. Εν συνεχεία να ακολουθήσουν το δρόμο που οδηγεί στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου. Το καταφύγιο απέχει 10 Χλμ από τον Καρδαρά. Συνεχίζοντας μετά 5 Χλμ περίπου φθάνουν στο οροπέδιο των Ρούχων.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για τους συλλόγους, ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση του Σ.Δ.Υ.Τ. «28ης Οκτωβρίου 34, Τρίπολη, Τ.Κ.: 221 31» και με FAX στον αριθμό «2710-223804».
Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μία ώρα προ της εκκίνησης, στη γραμματεία του αγώνα.

Πληροφορίες στους αριθμούς 2710-223804 (κ.κ Παπαντωνίου Παναγιώτης & Μπακούρη Ευανθία), 6974294142 (Καστανός Παναγιώτης), 6974719858 (Τούντας Μάρκος), 6986564482 (κα Ευανθία Μπακούρη).

ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλα και μετάλλια στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες της γενικής κατάταξης. Μετάλλια σε όλους όσους τερματίσουν. Κύπελλο στη μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Corfu Path 2017
05-02-2017: Η Κέρκυρα θα φιλοξενήσει έναν ακόμα αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία ” Corfu Path “.
6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «Δίον» 2015
8-3-2015: Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ”ΖΕΥΣ” με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ.
Γέμισε δρομείς το Σέιχ Σου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου ο 1ος Δρόμος Σέιχ Σου όπου περισσότεροι από 350 δρομείς όλων των ηλικιών γέμισαν ζωή και κέφι τους δασικούς δρόμους του Σέιχ Σου.  Δείτε το δελτίο τύπου των διοργανωτών.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο