Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου – VFT

24/26-10-2014: To τριήμερο 24-26 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Παρανέστι ορεινοί αγώνες δρόμου με την ονομασία «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» (Virgin Forest Trail ή V.F.T) με έξι αγώνες όλων των αποστάσεων και επιπέδων.

Share

To τριήμερο 24-26 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Παρανέστι ορεινοί αγώνες δρόμου με την ονομασία «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» (Virgin Forest Trail ή V.F.T).
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Παρανεστίου, με συνδιοργανωτές την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Παρανεστίου (Κ.Δ.Ε.Π), τον Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκηρύσσει για το 2014 έξι αγώνες ορεινών διαδρομών, με την επωνυμία «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» (Virgin Forest Trail ή V.F.T).

Οι αγώνες αυτοί είναι: 

Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 100 μιλίων

Υπερμαραθώνιος Αγώνας Νατούρα Trailrace (Nature Trailrace) 100 χιλιομέτρων

Μαραθώνιος Αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46 χιλιομέτρων

Αγώνας Δρόμου Νέστος Trail (Nestos Trail) 10 χιλιομέτρων

Αγώνες Δρόμου Άλκιμων Παίδων ηλικίας 10-13 ετών και 14-17 ετών

Special VFT (αγώνες για άτομα με ειδικές ικανότητες)

Α. Σκοπός των αγώνων
Η ευαισθητοποίηση αθλητών, συνοδών, θεατών, εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο καθένας από το πόστο του, συμμετέχοντας βιωματικά, να συναισθανθεί την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής μας, ώστε να αναλάβει ενεργό δράση για την προστασία του. Η “ανακάλυψη” των ορίων των αθλητών, η καλλιέργεια του ψυχικού σθένους και η ενίσχυση της θέλησης για την υπέρβαση εμποδίων και την αντιμετώπιση δυσκολιών. Η ενθάρρυνση αθλούμενων, αθλητών, με μικρή εμπειρία να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αγώνες, αλλάζοντας στερεότυπα και νοοτροπίες με την καλλιέργεια της ανάλογης αθλητικής κουλτούρας. Η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους. Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της κιναίσθησης και της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα που παρουσιάζουν ειδικές ικανότητες.  Η παροχή ευκαιριών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την «Παρανέστια Γη», του ιδιαίτερου φυσικού κάλους και της ξεχωριστής παράδοσης. Η τουριστική προβολή της περιοχής αλλά και του Νομού. 

Β. Η ηθική των αγώνων
Οι αθλούμενοι/ες, οι αθλητές/τριες, οι συνοδοί τους, οι εθελοντές, οι διοργανωτές σ’ αυτήν την αθλητική περιπέτεια, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μοιράζονται τις ίδιες αξίες: 

1. την ηθική
– Οι κανονισμοί των αγώνων ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως.
– Οι αγώνες διεξάγονται σε συνθήκες ισονομίας για όλους τους αγωνιζόμενους. 

2. το σεβασμό των προσώπων
– Σεβασμό του εαυτού μας και των άλλων αποτρέποντας κάθε είδους δόλια συμπεριφορά.
– Σεβασμό των εθελοντών για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
– Σεβασμό του τοπικού πληθυσμού για τη φιλοξενία που προσφέρει.
– Σεβασμό στους διοργανωτές.
– Σεβασμό στους αθλητές και ανάλογη της υπερπροσπάθειας τους κατανόηση και φροντίδα.
– Βοήθεια σ’ όποιον έχει ανάγκη, ή βρίσκεται σε κίνδυνο.

3. το σεβασμό της φύσης
– Φροντίδα για την αποφυγή και της παραμικρής ρύπανσης.
– Σεβασμό στην χλωρίδα και πανίδα. 
– Αποφυγή πρόκλησης θορύβων, ειδικά από συνοδούς, εθελοντές και θεατές κατά τη μετακίνησή τους από σταθμό σε σταθμό. 

Γ. Η διοργάνωση

1. Αγωνίσματα

Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 100 μιλίων: αγώνισμα διάσχισης ορεινών μονοπατιών 160 περίπου χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 6.600 μέτρων. Απευθύνεται σε αθλητές/τριες με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με άριστη υγεία, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ψυχικό σθένος. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 4 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης UTMB. Οι λεπτομέρειες του αγώνα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπερμαραθώνος Αγώνας Νατούρα Trailrace (Nature Trailrace) 100 χιλιομέτρων: αγώνισμα διάσχισης μέρους της ορεινής διαδρομής του αγώνα των 100 μιλίων, μήκους 100 περίπου χιλιομέτρων και 4.500 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 3 πόντους στον πίνακα αξιολόγησης UTMB. Οι λεπτομέρειες του αγώνα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Μαραθώνιος Αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 43 χιλιομέτρων: Αποτελεί τμήμα της διαδρομής των Υπερμαραθωνίων, μήκους 43 χιλιομέτρων και 2.000 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 1 πόντο στον πίνακα αξιολόγησης UTMB. Οι λεπτομέρειες του αγώνα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Νέστος Trail (Nestos Trail): αγώνισμα διάσχισης μέρους του πανέμορφου παραποτάμιου μονοπατιού του Νέστου, μήκους 10 χιλιομέτρων χωρίς αξιόλογη υψομετρική διαφορά και απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους και αρχάριους δρομείς. 

Άλκιμοι Παιδες (A.P): αγώνισμα δρόμου περίπου 2.000 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας14-17 χρονών και 1000 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-13 χρόνων

Special VFT: αγώνες δρόμου έως 800 μέτρα που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

2. Όροι συμμετοχής
Οι όροι συμμετοχής, καθώς και οι κανονισμοί των αγώνων θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

3. Χρόνος διεξαγωγής των αγώνων
Ορίζεται για τον:
Υπερμαραθώνιο ΑγώναΠαρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T) 100 μιλίων: η 24η – 26η Οκτωβρίου 2014
Υπερμαραθώνο Αγώνα Νατούρα Trail (Nature Trail) 100 χιλιομέτρων: η 25η-26η Οκτωβρίου 2014
Μαραθώνιο Αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46 χιλιομέτρων: η 25η Οκτωβρίου 2014
Δρόμος Νέστος Trail (Nestos Trail):10 χιλιομέτρων: η 26 Οκτωβρίου 2014
Άλκιμοι Παίδες (A.P.): η 26η Οκτωβρίου 2014
Special VFT : η 26η Οκτωβρίου 2014

Η διαδικασία εγγραφής στους αγώνες, το κόστος συμμετοχής και τα έπαθλα θα ανακοινωθούν προσεχώς με τους κανονισμούς των αγώνων.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://paranestivft.gr

Για να δείτε τους κανονισμούς της διοργάνωσης πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Winterun  Palia Kavala
11-2-2018: Αγώνας 20 χλμ. στην Καβάλα
Tinos Running Experience 2017
10-6-2017: Αγώνες ημιμαραθώνιου και 5 & 10 χλμ. στην Τήνο.
29/30-9-2018: Αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης στην Αίγινα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο