Μετάβαση στο περιεχόμενο

7ος Ημιμαραθώνιος “Μιχάλης Κούσης”

30-3-2014: Οι δρομείς τίμησαν τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου στο Αγρίνιο.

Share

Η πόλη του Αγρινίου και περίπου 300 δρομείς από όλη την Ελλάδα, τίμησαν τον κορυφαίο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο, Μιχάλη Κούση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 9 χρόνια.
Στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου, πρώτοι τερμάτισαν οι πρωταθλητές του μαραθωνίου, Γιώργος Καραβίδας και Μάγδα Γαζέα σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα. Τους ακολούθησαν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και ο Δημήτρης Καλιακούδης, ενώ στις γυναίκες είχαμε έντονο συναγωνισμό με δεύτερη την Ντενίζ Δημάκη και τρίτη την Σοφία Ρήγα, η οποία ήταν πρώτη μέχρι και το 19ο χλμ. όμως ένας τραυματισμός στον δικέφαλο της στέρησε την πρώτη θέση.
Εκτός από τον αγώνα των 21,1 χλμ. που ξεκίνησε από το χωριό Βαρειά με τερματισμό την κεντρική πλατεία του Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν αγώνες 5 και 1χλμ. για παιδιά με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Η καιρικές συνθήκες, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, επέτρεψαν τους κατοίκους των χωριών που περνά η διαδρομή (Βαρειά, Δογρή, Παραβόλα, Καινούργιο και Παναιτώλιο) να βγουν στον δρόμο και να χειροκροτήσουν τους διερχόμενους δρομείς, δυσκόλεψαν όμως την προσπάθεια των τελευταίων.

Σημαντική για μία ακόμη χρονιά η συμβολή της Τροχαίας Αγρινίου που φρόντισε για τη διακοπή της κυκλοφορίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών που ήταν τα αυτιά και τα μάτια της διοργάνωσης αλλά και του συλλόγου μοτοσυκλετιστών που συνέδραμαν στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. 

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσιούνης και Γρατσάνη τις πρωτιές στον Ημιμαραθώνιο της Λάρισας
Με νέο ρεκόρ συμμετοχών έγινε στα μέσα του Δεκεμβρίου στη Λάρισα ο καθιερωμένος πλέιν Ημιμαραθώνιος δρόμος “Τύρναβος – Λάρισα”. Στην 9η διοργάνωση του αγώνα όλα πήγαν περίφημα και τερμάτισαν 400 περίπου δρομείς ενώ νικητές αναδείχθηκαν ο Δημήτρης Τσιούνης από τα Τρίκαλα με 1:10:58 και στις γυναίκες η Παρασκευή Γρατσάνη, επίσης από τα Τρίκαλα, με 1:29:51.
Αγώνας μνήμης στην Νάουσα
Ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 191ης επετείου του Ολοκαυτώματος προκηρύσσει αγώνα δρόμου με την επωνυμία «11ος Δρόμος Θυσίας» με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, αθλητές και μη.
Nemea City Night Run & Golden Jackal 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE