Ιστορικά ρεκόρ καταρρίφθηκαν σε όλο τον κόσμο με το Wings for Life World Run

Χιλιάδες συμμετοχές στον τέταρτος αγώνα Wings for Life World Run ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου σε όλο τον κόσμο

Share

Ο τέταρτος αγώνας Wings for Life World Run ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου σε όλο τον κόσμο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με 6.8 εκατομμύρια ευρώ να συγκεντρώνονται για την έρευνα για τραυματισμούς της σπονδυλική στήλη από 155.288 συμμετέχοντες.

Ο Aron Anderson, συμμετέχων σε αναπηρικό καροτσάκι, από τη Σουηδία είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Ανδρών (92.14 km) ενώ ο Bartosz Olszewski από την Πολωνία ήταν ο δρομέας που έκανε τη μεγαλύτερη διαδρομή (88.24 km). Μία ακόμη Πολωνή αθλήτρια, η Dominika Stelmach (68.21 km), στέφθηκε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία Γυναικών.

Ο αριθμός των συμμετοχών ο οποίος δεν είχε προηγούμενο, με 155.288 άτομα από καθημερινούς ήρωες έως elite πρωταθλητές τρεξίματος, συμμετείχαν στο Wings for Life World Run σε 111 περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 11 π.μ. σε όλο τον κόσμο, με τους συμμετέχοντες να περνούν τη  γραμμή της εκκίνησης ταυτόχρονα σε 58 χώρες, από τη Βραζιλία – όπου ήταν πρωί- έως την Αυστραλία – που ήταν βράδυ- στη ζέστη και την υγρασία της Ταιβάν ή στο χαλάζι της Σλοβενίας, το οποίο δεν εμπόδισε κανένα από τους συμμετέχοντες και τον πρόεδρο της χώρας Borut Pahor, ο οποίος έτρεξε 20.48 km.

«Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν από όλο τον κόσμο, είτε έκαναν δωρεά είτε έγιναν εθελοντές» δήλωσε η CEO του Wings for Life, Anita Gerhardter.

«Με το να συμμετέχετε σε αυτή τη δοκιμασία σήμερα, δίνετε ελπίδα σε πολλούς άλλους που δοκιμάζονται καθημερινά. Οι δωρεές που συγκεντρώσαμε θα επιτρέψουν σε ερευνητές να κάνουν σημαντικά βήματα προς τη θεραπεία των τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη».

Πολλοί συμμετέχοντες έτρεξαν δίπλα – δίπλα σε event locations ενώ πολλοί ακόμα εγγράφηκαν μέσω του Runners App, δημιουργώντας τη δική τους διαδρομή.

Μέρος της διασκέδασης ήταν η ομαδική εμπειρία, το κυνηγητό με τη γραμμή τερματισμού και το Catcher Car, το οποίο οδηγούσε ο David Coulthard της Formula 1 από την Αγγλία και ο Carlos Sainz από την Ισπανία.

Αυτό που οι συμμετέχοντες κατάφεραν μαζί είναι μεγαλύτερο από την απόσταση την οποία κάλυψαν (1.431.183 km, ένα ακόμα ρεκόρ το οποίο ξεπέρασε την περσινή διαδρομή κατά 176.000 km), καθώς το 100% των εσόδων και των δωρεών, θα χρηματοδοτήσουν την έρευνα για τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης.

Η συμμετοχή είναι αυτό που μετράει στο Wings for Life World Run καθώς ακόμα όλοι μπορούν να θέσουν ταυτόχρονα και τους προσωπικούς τους στόχους. Κατά τη διάρκεια μιας σπουδαίας αγωνιστικής ημέρας, 27 ρεκόρ καταρρίφθηκαν τόσο στην κατηγορία αντρών όσο και των γυναικών.

Στους 40 βαθμούς Κελσίου του Dubai, ο επαγγελματίας Σουηδός Anderson κατάφερε να τερματίσει με 92.14 km με το αναπηρικό καροτσάκι του, ενόσω ο Olszewski κατάφερε να ξεπεράσει το Catcher Car τρέχοντας με 88.24 km στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Σχολιάζοντας τη νίκη του Anderson, ο Marc Herremans, Sports Director Wheelchair του Wings for Life World Run, ανέφερε, “Αν χρησιμοποιούσε αθλητικό αναπηρικό καροτσάκι τότε θα μιλούσαμε για κάτι φυσιολογικό αλλά κατάφερε ό,τι κατάφερε με κανονικό καροτσάκι, ακολουθώντας τους κανονισμούς – και έκανε αυτό το απίστευτο κατόρθωμα.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι το κάνουμε για την έρευνα τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη. Υπάρχουν πολλοί τετραπληγικοί που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους όπως ο Aron. Γι’ αυτό αγωνίζεται όχι μόνο για όσους δεν μπορούν να περπατήσουν αλλά και για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους.»

Τρέχοντας στη Χιλή, η Stelmach κατέρριψε το ρεκόρ γυναικών για 2 χιλιόμετρα με την Cornelia Moser από την Αυστρία (62.37 km) και τη Vera Nunes (62.17 km) από την Πορτογαλία να συμπληρώνουν την καλύτερη τριάδα.

Μάθετε πρώτοι για το 2018! Οι εγγραφές είναι ήδη διαθέσιμες και μπορείτε να λάβετε ειδοποιήσεις για τις περιοχές του επόμενο Wings for Life World Run μόλις ανακοινωθούν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε εδώ.

Αποτελέσματα ΑΝΔΡΩΝ: 1. Aron Anderson (SWE) / ΗΑΕ 92.14km, 2. Bartosz Olszewski (POL) / Ιταλία 88.24, 3. Lemawork Ketema (AUT) / Αυστρία 87.16, 4. Giorgio Calcaterra (ITA) / Ιταλία 87.15, 5. Tomasz Walerowicz (POL) / Πολωνία 85.14, 6. Florian Neuschwander (GER) / Ιταλία 83.49, 7. Elov Olsson (SWE) / Σουηδία 75.05, 8. Anton Rehn (SWE) / Σουηδία 74.55, 9. Philipp Aigner (AUT) / Ολλανδία 71.37, 10. Shishov Konstantin (RUS) / Ρωσία (70.39)

Αποτελέσματα ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. Dominika Stelmach (POL) / Χιλή 68.21km, 2. Cornelia Moser (AUT)/ Ιταλία 62.37, 3. Vera Nunes (POR) / Χιλή 62.17, 4. Olesya Nurgalieva (RUS) / Αυστραλία 60.97, 5. Elena Nurgalieva (RUS) / Αυστραλία 57.92, 6. Alexandra Morozova (RUS) / Ρωσία 57.59, 7. Nathalie Vasseur (FRA) / Καλιφόρνια ΗΠΑ 57.24, 8. Sophia Sundberg (SWE) / Σουηδία 55.29, 9. Karen Torrealba (CHI) / Χιλή 55.16, 10. Nikolina Šustić (CRO) / Αγγλία 55.14

Σχετικά με το Ίδρυμα Wings For Life για την έρευνα Τραυματισμού της Σπονδυλικής Στήλης

Παγκοσμίως, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι αφού έχουν τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη, ως αποτέλεσμα είτε πτώσης είτε αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Το Wings for Life είναι ένα κοινωφελές ερευνητικό ίδρυμα το οποίο έχει θέσει ως στόχο να βρει τη θεραπεία για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης. Από το 2004, το Wings for Life έχει χρηματοδοτήσει έρευνες και κλινικές δοκιμές που έχουν αλλάξει τη ζωή πολλών σε όλο τον κόσμο. Ενώ η θεραπεία δεν έχει ακόμη βρεθεί, έχει γίνει σταθερή πρόοδος. Όλα τα έσοδα σε επίπεδο 100% του Wings For Life World Run θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου του Wings for Life. Κάθε βήμα το οποίο γίνεται στο Wings for Life Wordl Run και μέσω του Wings for Life World Run App, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.  

Σχετικά με το Wings for Life World Run

Κάθε μέρα, κάθε χρόνο, το Wings for Life World Run πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, την ίδια ώρα, είτε πρόκειται για μέρα ή νύχτα, με  ένα κοινό στόχο – τη συγκέντρωση χρημάτων για το ίδρυμα Wings for Life. Οι συμμετέχοντες τρέχουν όσο πιο μακριά μπορούν, μέχρι να ξεπεράσουν την κινούμενη γραμμή τερματισμού, το “Catcher Car”, το οποίο κυνηγάει τους συμμετέχοντες σε όλη τη διαδρομή και σταδιακά γίνεται όλο και πιο γρήγορο μέχρι να πιάσει κάθε δρομέα. Αυτή η κινούμενη γραμμή τερματισμού επιτρέπει στους συμμετέχοντες με κάθε δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδρομή – οι πιο αργοί τερματίζουν από νωρίς ενόσω ο τελευταίος άντρας ή γυναίκα που «πιάνονται» ανακηρύσσονται Πρωταθλητές του Wings for Life World Run.  Το 100% των δωρεών και ποσών από τις συμμετοχές χρηματοδοτούν την έρευνα για τη θεραπεία των τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη; Στις τέσσερις φορές που έχει πραγματοποιηθεί από το 2014, το World Run έχει προσελκύσει περισσότερα από 435.000 άτομα από 193 εθνικότητες σε 58 χώρες και 7 ηπείρους. Συνολικά, έχουν συγκεντρωθεί 20.6€ εκατομμύρια ευρώ ενώ έχουν καλυφθεί 4.2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο