Olympus Marathon: Νικητής ο Θεοδωρακάκος

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο μεγάλος νικητής στον φετινό Olympus Marathon μία ημέρα που πρωταγωνίστησε… η ζέστη!

Share

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Hellas ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Olympus Marathon.

Ο πρωταθλητής των βουνών στα 43 του τερμάτισε σε 5:09:25 για να φτάσει στην πέμπτη νίκη στην καριέρα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Θυμίζουμε είχε στεφθεί νικητής τις χρονιές 2013, 2014, 2016 και 2018.

O αθλητής της Salomon Hellas αν και ξεκίνησε αρκετά συντηρητικά, μετά την Πετροστρούγκα ανέβασε ρυθμό και μείωσε τη διαφορά με τους πρώτους για να φτάσει τελικά στην πρώτη θέση.

Μεγάλο ρεκόρ ο Ελευθερίου

Ακολούθησε ο Δημήτρης Ελευθερίου σε 5:13:15 μετά από εξαιρετική εμφάνιση συντρίβοντας το ρεκόρ του. Ο αθλητής της Dynafit από το Καρπενήσι ξεκίνησε συντηρητικά και βγήκε με δυνάμεις στο τέλος για να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση. Αυτή είναι και η πρώτη του παρουσία στο βάθρο της διοργάνωσης.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Θανάσης Παγουνάδης επίσης της Salomon Hellas, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά και ήταν μπροστά σε μεγάλο μέρος της κούρσας. Ωστόσο, στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε τρίτος σε 5:15:52.

Πολύ καλή εμφάνιση ο Τζουμάκας

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο νεαρός Απόστολος Τζουμάκας της Fifth Element Running Team σε 5:19:35, σχετικά κοντά στο ρεκόρ του.

Ακολούθησε στην πέμπτη θέση ο Κοσμάς Πλακέτας σε 5:24:03, ενώ έκτος ήταν ο Βασίλης Αζέλης σε 5:25:41.

Η Γιαζιτζίδου στις γυναίκες

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση. Ο χρόνος της αθλήτριας της Salomon Hellas ήταν 6:06:28. Μάλιστα, τερμάτισε στην 19η θέση του συνόλου.

Η συνέντευξη της νικήτριας λίγο μετά τον αγώνα

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου αμέσως μετά τη νίκη της στον 17ο Olympus Marathon εξηγεί στον Λουκά Πρατίλα, το πως βίωσε τον αγώνα, πως έφτασε σε αυτή τη νίκη αλλά και τι την βοήθησε να τα καταφέρει!

Πρωταγωνίστρια η ζέστη

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες με πολύ ζέστη. Η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή σε όλο τον αγώνα, ενώ στην εκκίνηση στις 5:30 ήταν ήδη στους 26 βαθμούς.

Άλλωστε μία ημέρα πριν τον αγώνα, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είχε δηλώσει πως θα πρέπει να ματώσει όποιος θέλει να πλησιάσει τις 5 ώρες.

Για αυτό άλλωστε και οι επιδόσεις των νικητών είναι μακριά από αυτές που έχουμε συνηθίσει στο βουνό των Θεών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίδοση του νικητή είναι η τρίτη χειρότερη στα 17 χρόνια της διοργάνωσης!

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δείτε περισσότερα για τη διοργάνωση

Βίντεο από τον τερματισμό του Δημήτρη Θεοδωρακάκου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας Έλληνας στον Schneider Electric Marathon de Paris
Διαβάστε την εμπειρία του Έλληνα μαραθωνοδρόμου
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο