Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απίστευτο 5άρι στο Όσλο

9 άτομα κάτω από το 12:50!

Share

Έναν από τους πιο γρήγορους αγώνες 5.000μ. όλων των εποχών είδαμε το βράδυ της Πέμπτης στο Όσλο και στους αγώνες Bislett Games που ήταν και ο έκτος σταθμός της φετινής σειράς των Diamond League.

Στον αγώνα των 12,5 στροφών είδαμε εννέα δρομείς να τερματίζουν κάτω από 12:50 (!), τρία εθνικά και οκτώ ατομικά ρεκόρ από κορυφαίους αθλητές.

Μεγάλος νικητής ο νεαρός Αμερικάνος Nico Young, ένας αθλητής που έχει ξεχωρίσει φέτος, με 12:45.27 και νέο εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ (για τον ανοιχτό, καθώς στον κλειστό ο Grant Fisher έχει 12:44.09). Δεύτερος ήταν ο ανερχόμενος Αιθίοπας Biniam Mehary με 12:45.93 ακολουθούμενος από την συμπατριώτη του Kuma Girma (12:46.21), ενώ ο Βρετανός George Mills με 12:46.59 βελτίωσε το εθνικό ρεκόρ της Μ. Βρετανίας παίρνοντας το ρεκόρ του σπουδαίου Mo Farah!

Εθνικό ρεκόρ έκανε και ο 10ος, ο Eλβετός Lobalu με 12:50.87, ενώ συνολικά 13 κατέβηκαν τα 13 λεπτά!

O 23χρονος Nico Young στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας δρομέας – είχε αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής στο NCAA των ερασιτεχνών δηλαδή – τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα των Αμερικάνων μαζί με τον Fisher στα 5.000 και τα 10.000μ. και ουσιαστικά στον πρώτο του μεγάλο αγώνα σε ευρωπαϊκό έδαφος το επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο.

Μεγάλη επίδοση έγινε και στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών όπου η Faith Cherotich τερμάτισε σε 9:02.60, 16 εκατοστά μπροστά από την Winfred Yavi.

Mία ακόμα νίκη φέτος σημείωσε ο Κενυάτης Emmanuel Wanyonyi με 1:42.78 στα 800μ. των ανδρών, μπροστά από τον Ισπανό Attaoui που ακολούθησε με 1:42.90. Οι δύο τους ήταν και οι μοναδικοί που κατέβηκαν το 1:43.

Νωρίτερα, το μεσημέρι έγινε και αγώνας 10.000μ., εκτός προγράμματος Diamond League, με την Yenawa Nbret από την Αιθιοπία να επικρατεί με 30:28.82.

Στο μίτινγκ είχαμε κι ένα Παγκόσμιο ρεκόρ στα 300μ. με εμπόδια από τον απίθανο Karsten Warholm με 32.67!

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς μεγάλο ρεκόρ το Μονακό
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Έγινε ο North Pole Marathon
Κι, όμως, Μαραθώνιος στον Βόρειο Πόλο
ΥΓΕΙΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE