Ο Φώτης Θεοχάρης στα Ιμαλάια

Ο Έλληνας ορειβάτης στην κορυφή του Manaslu

Share

Ο Έλληνας Ορειβάτης Φώτης Θεοχάρης από την Ευρυτανία τα ξημερώματα της 22 Σεπτεμβρίου και τοπική ώρα Νεπάλ 06:30, κατόρθωσε να ανέβει στην Κύρια Κορυφή του βουνού Manaslu, με υψόμετρο 8.163 μέτρα.

To Manaslu είναι το 8ο ψηλότερο βουνό του πλανήτη και βρίσκεται στην Οροσειρά των Ιμαλαίων. Να σημειωθεί ότι η Κύρια Κορυφή δεν είναι ορατή από ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ορειβάτες να μπερδεύονται και να φθάνουν σε άλλη κορυφή του βουνού που βρίσκεται πιο χαμηλά. 

Η ορειβατική αποστολή ξεκίνησε με την αναχώρηση του αθλητή από την Ελλάδα στις 4 Σεπτεμβρίου για το Κατμαντού του Νεπάλ. Μετά από περπάτημα αρκετών ημερών έφτασε στην Κατασκήνωση Βάσης στις 14 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε τις αναβάσεις στις ανώτερες κατασκηνώσεις ώστε να επιτύχει τον απαραίτητο εγκλιματισμό σε μεγάλα υψόμετρα. Έχοντας φτάσει στη Δεύτερη κατασκήνωση στα 6.250 μέτρα και λαμβάνοντας υπόψη τα μετεωρολογικά δεδομένα για τον άσχημο καιρό που θα ακολουθούσε τις επόμενες μέρες με πυκνό χιόνι, αποφάσισε να μην κατέβει στο Basecamp για ξεκούραση όπως ήταν στο πρόγραμμα για να περιμένει το επόμενο άνοιγμα του καιρού που θα αργούσε πολύ, αλλά να κάνει εφόρμηση για την κορυφή. Έτσι, κατόρθωσε να ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή και να επιστρέψει με ασφάλεια στο Basecamp. 

Την μεγάλη αυτή επιτυχία καθώς κατόρθωσε να ανέβει και πρώτος από την ομάδα ορειβατών που προσπάθησαν εκείνο το βράδυ, με τις όχι ευνοϊκότερες συνθήκες καιρού (ομίχλη, αέρα και χιονόπτωση), την αφιέρωσε σε όλους τους Έλληνες και στην Οικογένειά του.

Ο Φώτης Θεοχάρης έχει ολοκληρώσει ως τώρα αναβάσεις σε πάνω από 130 κορυφές σε βουνά της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε 58 ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων η πρώτη επιτυχής Ελληνική Ορειβατική αποστολή στο όρος Kangchenjunga 8586m το 2018 αλλά και το Spantik 7027m το 2023 που είναι αναβάσεις μεγάλου υψομέτρου, κάνοντάς μας όλους περήφανους.

Δείτε περισσότερα για τις επιτυχίες του Φώτη Θεοχάρη στο facebook, instagram και youtube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο BMW Berlin Marathon
Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου γιορτάζει τα 50 του!
Νέο κατάστημα Mizuno στην Νέα Ερυθραία
Ο Απόλυτος Προορισμός για Αθλητικό Εξοπλισμό!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο