12.000 δρομείς έμειναν εκτός Boston Marathon – Σχεδόν 37.000 οι αιτήσεις

Σχεδόν 37.000 οι αιτήσεις

Share

Το όνειρο της συμμετοχής στον Boston Marathon θα παραμείνει… άπιαστο για 12.000 περίπου δρομείς που ενώ είχαν πιάσει το όριο συμμετοχής, παρόλα αυτά έμειναν έξω λόγω των αυξημένων δηλώσεων.

Είναι γνωστό ότι η παλαιότερη διοργάνωση Μαραθώνιου στον κόσμο που ξεκίνησε το 1897 (!) απαιτεί από τους αιτούντες δρομείς να έχουν πιάσει τα ομολογουμένως αυστηρά όρια συμμετοχής, τα οποία διαφέρουν ανάλογα την ηλικιακή κατηγορία. Δείτε εδώ τα φετινά όρια.

Ακόμα κι έτσι, όμως σχεδόν 12.000 δρομείς έφαγαν “πόρτα” καθώς, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, οι δηλώσεις ήταν πάρα πολλές και είχαν υπερκαλύψει τις θέσεις. Συνολικά κάτι λιγότερο από 37.000 δρομείς, 36.393 για την ακρίβεια, είχαν δηλώσει συμμετοχή, οι οποίοι μάλιστα πληρούσαν τα όρια συμμετοχής, ενώ μόνο οι 24.069 από αυτούς θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης.

Στον αγώνα του 2024 είχαν δηλώσει συνολικά 33.058 δρομείς, με την φετινή αύξηση να είναι αρκετά μεγάλη και να μαρτυρά, μεταξύ άλλων, και τη σημαντική άνοδο του επιπέδου των δρομέων, καθώς, μην ξεχνάτε, όσοι δήλωσαν συμμετοχή είχαν πιάσει και τα όρια των διοργανωτών!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος: Εθελοντική αιμοδοσία
Δείτε το μήνυμα-κάλεσμα του συλλόγου
Ο ΣΔΥ Πάτρας στον Ioannina Lake Run 2024
Οι συμμετοχές του συλλόγου στους αγώνες των Ιωαννίνων
Run Greece 2024 – Αλεξανδρούπολη
Το πρόγραμμα και οι οδηγίες για τους συμμετέχοντες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο