Ioannina Lake Run 2024: Με ρεκόρ διαδρομής και συμμετοχών!

Έσπασαν τα χρονόμετρα Κώστας Σταμούλης και Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Share
Ioannina-Lake-Run-2024

Με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών και με εκ νέου κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ολοκληρώθηκε ο Γύρος Λίμνης των 30 χλμ. του Ioannina Lake Run 2024, στη χρονιά της ενηλικίωσής, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από όταν ξεκίνησε το 2007.

Εκκίνηση πήραν 2.078 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από καταβολής διοργάνωσης, ενώ συμμετείχαν και 89 άτομα στο Δυναμικό Βάδην των 30 χλμ., τερματίζοντας οι 87. Συνολικά, το διήμερο στη γραμμή της αφετηρίας των αγώνων του Ioannina Lake Run βρέθηκαν 5.500 δρομείς κάθε ηλικίας, αριθμός εντυπωσιακός για περιφερειακό δρομικό event.

Νικητής του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Σταμούλης, ο οποίος με χρόνο 1.36.19 συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής, που είχε ο ίδιος από το 2023 με 1.36.40. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Σταμούλης, αδερφός του νικητή, με 1.37.53, στην πρώτη του συμμετοχή στο 30άρι του Ioannina Lake Run, ενώ τους δύο αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου ακολούθησε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1.37.56, βελτιώνοντας το 1.39.49, που είχε σημειώσει το 2023, όταν είχε τερματίσει και πάλι στην 3η θέση.

Ioannina-Lake-Run-2024
Από την εκκίνηση του Γύρου Λίμνης 30χλμ.

Το ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες, που κρατούσε η ίδια από το 2023, συνέτριψε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, κόβοντας την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 1.53.13. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ματίνα Νούλα, τρίτη πέρυσι, σε χρόνο 1.54.04 και τρίτη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, που πέρασε από τη γραμμή του τερματισμού σε 1.55.56.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, τον οποίο η διοργάνωση βράβευσε για την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και για τις επιτυχίες του διαχρονικά. Το παρών στην εκκίνηση έδωσαν η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης.

Τις απονομές στους νικητές του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. έκαναν o διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., μεγάλου χορηγού του αγώνα, Κωνσταντίνος Σεπετάς και ο group director marketing της Puma του ομίλου Φάις Κώστας Νούσιας, ενώ η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, δια του επίτιμου προέδρου της Κωνσταντίνου Ζωνίδη και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Παύλου Χήτα, έδωσε δωροεπιταγές 600, 300 και 150 ευρώ στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες, ενώ μια δεύτερη δωροεπιταγή 300 ευρώ δόθηκε στους Κώστα Σταμούλη και Γκλόρια Πριβιλέτζιο για την κατάρριψη του ρεκόρ. Επίσης, οι πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες κέρδισαν και μια δωροεπιταγή 200 ευρώ από την Puma.

Οι νικητές στεφανώθηκαν με στεφάνια ελιάς από τον τύμβο του Μαραθώνα, τα οποία πρόσφερε στη διοργάνωση ο Σπύρος Ζαγάρης, πρέσβης της Φλόγας Μαραθωνίου δρόμου και μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθώνιου, ο οποίος πρόσφερε, επίσης, δώρα στον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και στον διευθυντή του Ioannina Lake Run Ηλία Σπυριούνη.

Ioannina-Lake-Run-2024

Το μήνυμα του υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση μετέφερε η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού Μαρία Πολύζου, χαιρετίζοντας τη διοργάνωση, ως σύμβουλος του υπουργού. «Συγχαρητήρια στην άψογη διοργάνωση του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων και στους δρομείς που έλαβαν μέρος ! Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές για τα νέα ρεκόρ διαδρομής. Καλή επιτυχία στην επόμενη διοργάνωση», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του κ. Βρούτση, το οποίο μετέφερε η κα. Πολύζου, που από την πρώτη διεξαγωγή είναι στο πλευρό του αγώνα και στηρίζει την διοργάνωση.

Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης νικητής στα 10 χλμ.

Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης της Puma Running Team, με χρόνο 31.01, ήταν ο νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. του Ioannina Lake Run.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων, που κάλυψε τη διαδρομή σε 31.34 και στην τρίτη ο Γιώργος Ματζαρίδης με χρόνο 31.59.

Στις γυναίκες την κορδέλα του τερματισμού έκοψε η Αθανασία Κοκκορού του ΣΠΑΚ Νεάπολης με χρόνο 36.15, που είχε τερματίσει δεύτερη στον αγώνα των 5 χλμ. το Σάββατο. Δεύτερη τερμάτισε η Ντενίσα Μπάλλα με 38.21 και τρίτη η Ζωή Ανδρικοπούλου με χρόνο 38.47. Στον αγώνα των 10 χλμ. πήραν εκκίνηση 823 αθλητές και τερμάτισαν 821.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Τις απονομές έκαναν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ενώ απονεμήθηκαν και χρηματικά έπαθλα από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, για πρώτη φορά φέτος στα 10 χλμ, καθώς και δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ απένειμε στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα η Puma.

Απονομές έγιναν και στις ηλικιακές κατηγορίες των δύο αγώνων από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών, των χορηγών και της διοργάνωσης, ενώ αναμνηστικά απονεμήθηκαν στον ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς για την πολυπληθέστερη σε συμμετοχές ομάδα, στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» για τους περισσότερους τερματίσαντες, στο γυμναστήριο Revolution Fit για τη μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή από τα Γιάννενα, καθώς και στην 78χρονη Βούλα Τζεβελέκη και στον 80χρονο Αλέξανδρο Λαμπρόπουλο, τους μεγαλύτερους σε ηλικία δρομείς στον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ.

Δείτε εδώ τι έγινε την 1η ημέρα των αγώνων

Ioannina-Lake-Run-2024
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11ο Corfu Old Town Trail: Όλα όσα έγιναν
Οι νικητές, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες
ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος: Εθελοντική αιμοδοσία
Δείτε το μήνυμα-κάλεσμα του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο