Στις Βρυξέλλες μοιράστηκαν τα διαμάντια των Diamond League

Δείτε ό,τι έγινε τις δύο ημέρες των αγώνων

Share

Χωρίς σπουδαίες εκπλήξεις, πέρα από την ήττα του Μαροκινού El Bakkali στα στιπλ, αλλά με συναρπαστικές κούρσες και καλές επιδόσεις έπεσε η αυλαία της φετινής σειράς των Diamond League στις Βρυξέλλες.

Τα αστέρια του στίβου συναντήθηκαν εκεί σε ένα διήμερο γεμάτο τελικούς, περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά και πάνω από έναν μήνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα μεγάλα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους τις περισσότερες φορές, ορισμένες μάλιστα με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο.

Στα 1.500μ. για παράδειγμα, τόσο η Faith Kipyegon, όσο και ο Jacob Ingebrigtsen έφτασαν με μάλλον εύκολο τρόπο στη νίκη. Μάλιστα για την Κενυάτισσα, η νίκη της με 3:54. που είναι και ρεκόρ μίτινγκ, της απέφερε και το διαμάντι αφού ήταν η τελική νικήτρια της σειράς.

Σε ό,τι αφορά τον Νορβηγό που το πρωί της Κυριακής θα ντεμπουτάρει στον Ημιμαραθώνιο στην Κοπεγχάγη, για μία ακόμα φορά έκλεισε τα στόματα των αντιπάλων του κερδίζοντας μάλλον εύκολα με 3:30.

Στα 800μ. είχαμε και πάλι καλές επιδόσεις, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο Κενυάτης Emmanuel Wanyoni για μία ακόμα φορά αναδείχθηκε νικητής με 1:42.70 και πήρε το πολυπόθητο διαμάντι, ενώ η Mary Moraa ήταν πιο γρήγορη στην τελική ευθεία και κέρδισε την Βρετανίδα Georgia Bell με 1:56.56.

Στα 5.000μ. η Beatrice Chebet μετά το θρίαμβο στο Παρίσι επιβεβαίωσε πως είναι η κορυφαία για το 2024 στην απόσταση πετυχαίνοντας και την καλύτερη φετινή επίδοση με 14:09.82. Στον ίδιο αγώνα η Medina Eisa πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 με επίδοση 14:21.89.

Στην ίδια απόσταση ο Αιθίοπας Berihu Aregawi έφτασε σε μία ακόμα νίκη με 12:43.66.

Μίνι έκπληξη ήταν η νίκη της Κενυάτισσας Faith Cherotich στα 3.000μ. στιπλ έναντι της Wanfred Yavi που πριν από δύο εβδομάδες είχε τρέξει την απόσταση σε 8:44. Αυτή τη φορά, η κούρσα ήταν αρκετά πιο αργή και η νίκη κρίθηκε στο 9:02.36 έναντι 9:02.87 της αθλήτριας του Μπαχρέιν.

Η έκπληξη

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στα στιπλ με την πρώτη ήττα για τον Μαροκινό Soufiane El Bakkali στην ιστορία των DL εδώ και τρία χρόνια. Ο Κενυάτης Amos Serem ήταν πιο δυνατός και με 8:06.90 άφησε σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω του τον Μαροκινό που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Ο Μίλτος και ο “Μανόλο”

Από ελληνικής πλευράς, ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε τη χρονιά με μία τρίτη θέση στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8,15μ., ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν πολύ καλός για μία ακόμα φορά φέτος και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,82μ.

Τα διαμάντια

Συνολικά 16 αθλητές και αθλήτριες πήραν από ένα διαμάντι μετά και την ολοκλήρωση της φετινής σειράς. Δείτε αναλυτικά:

Γυναίκες
100μ. εμπόδια: Jasmine Camacho-Quinn
200μ.: Brittany Brown
400μ.: Femke Bol
1500μ.: Faith Kipyegon
3000μ.: Faith Cherotich
5000μ.: Beatrice Chebet
Ακόντιο: Haruka Kitaguchi
Επί κοντώ: Nina Kennedy
Μήκος: Larissa Iapichino

Άνδρες
200μ.: Kenneth Bednarek
400μ. horden: Alison dos Santos
800μ.: Emmanuel Wanyonyi
Τριπλούν: Pedro Pichardo
Σφαίρα: Leonardo Fabbri
Ύψος: Gianmarco Tamberi
Ακόντιο: Anderson Peters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porto Heli Night Run & Ververonda Easy Trail Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 14-15 Σεπτεμβρίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο