Η απόλυτη εμπειρία ζωής στην Κένυα με το WAKEUP:ΑΜ

2 ταξίδια στην Κένυα κάθε χρόνο!

Share

To WAKEUP:AM τώρα χαρίζει μία νέα εμπειρία ζωής! Ένα ταξίδι στην Κένυα για να γνωρίσετε τη χώρα μέσα από μία δρομική ματιά. Ένα ταξίδι γεμάτο δράσεις, και νέες εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας, όποια κι αν είναι η σχέση σας με το τρέξιμο.

Τι περιλαμβάνει

Το project της WAKEUP:ΑΜ περιλαμβάνει 2 ταξίδια κάθε χρόνο στην Κένυα με αθλητικό, τουριστικό και φιλανθρωπικό περιεχόμενο.

Κάθε ταξίδι είναι διάρκειας 11 ημερών και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι 12 – 15.

Οι περιοχές δραστηριοποίησης είναι το Nairobi, το Eldoret και το Iten. Σε κάθε πόλη υπάρχουν στενοί, ντόπιοι συνεργάτες, οι οποίοι βοηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρώτο ταξίδι είναι προγραμματισμένο για 16 – 27 Δεκεμβρίου 2024 και το δεύτερο 7 – 18 Απριλίου 2025.

Ο Γιώργος Σταμούλης

Το WAKEUP:AM αποτελεί μία έμπνευση του πρωταθλητή των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, Γιώργου Σταμούλη. Ο Γιώργος σαν αθλητής έχει ταξιδέψει και ζήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο Ιτεν της Κένυας στα πλαίσια της προετοιμασίας του παρέα με Αφρικανούς και Ευρωπαίους δρομείς.

Γιατί Κένυα;

Η Κένυα και συγκεκριμένα το χωριό του Iten, ή αλλιώς Home Of Champions, φημίζεται για την ανάδειξη αθλητών αντοχής παγκοσμίου κλάσης. Μέσα από τα ταξίδι, μεταξύ άλλων, θα ζήσετε την εμπειρία να τρέξετε μαζί τους, να δείτε πώς και πού προπονούνται, τον τρόπο ζωής τους, αλλά και να γνωρίσετε την κουλτούρα τους.

Υπάρχει, όμως κι ένας απώτερος στόχος. Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταμούλη, εμπνευστή του WAKEUP:ΑΜ, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ενεργή και με συνοχή κοινότητα.

“Θέλουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο, να τον εντάξουμε σε μια ομάδα δίνοντάς του ταυτότητα και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας μέσα από τις δράσεις μας. Μέσω του αθλητισμού, των ταξιδιών, τη γνωριμία με τη ντόπια κουλτούρα και πολιτισμό και των φιλανθρωπιών, όχι μόνο εντός της Ελλάδας αλλά και εκτός, θα καταφέρουμε να κρατήσουμε ενεργή την κοινότητά μας.

Οι δράσεις που προσφέρουμε αποτελούν αληθινές εμπειρίες, δίνουν έντονα και πολλαπλά ερεθίσματα και μας φέρνουν σε επικοινωνία και τριβή τόσο με τους ντόπιους όσο και μεταξύ μας. Ο όρος αθλητισμός κάποιες φορές τρομάζει, ενώ σε άλλους γίνεται βαρετός μετά από λίγο διάστημα. Βάζοντας, όμως, νέες προτάσεις όπως ταξίδια, φιλανθρωπίες, θεματικά τρεξίματα και άλλα events κρατάμε την φλόγα και το ενδιαφέρον ζωντανά”.

Δήλωσε κι εσύ το ενδιαφέρον σου για τα ταξίδια

Τι περιλαμβάνει κάθε ταξίδι

Η βάση μας θα είναι το χωριό του Ιτεν όπου καθημερινά θα προπονούμαστε με ντόπια γκρουπ δρομέων και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αθλητές θρύλους και να δειπνήσουμε μαζί τους. Φυσικά θα περιλαμβάνει σαφάρι, επίσκεψη σε καταρράκτες και πεζοπορίες στο γνωστό Rift Valley.

Επιπλέον θα είμαστε καλεσμένοι σε σπίτι ντόπιου, που θα ζήσουμε την ιεροτελεστία της παρασκευής του δείπνου τους και θα το γευτούμε. Παράλληλα θα φτιάξουμε χειροποίητα ελληνικά εδέσματα με τοπικά προϊόντα, τα οποία θα προσφέρουμε κατά την επίσκεψή μας στην τοπική εκκλησία την ημέρα του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις μας είναι οι δωρεές σε 2 σχολεία της περιφέρειας του Ίτεν. Εκεί θα οργανώσουμε αθλοπαιδίες και ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια όπου κύριο ρόλο θα παίξουν οι συμμετέχοντες του προγράμματος. Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί με την παραμονή μας στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, όπου θα επισκεφτούμε το National museum.

To RUNNER Magazine στηρίζει το WAKEUP:ΑΜ και τις δράσεις του ως χορηγός επικοινωνίας.

Δήλωσε κι εσύ το ενδιαφέρον σου για τα ταξίδια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος: Εκλογές
Κάλεσμα στα μέλη του συλλόγου
Evinos Lake Races 2024 - Νέα ημερομηνία
Δείτε την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 14-15 Σεπτεμβρίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο