Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα μετάλλια για τη χώρα μας συνεχίζονται!

Ακόμα 6 μετάλλια κέρδισαν οι αθλητές μας στο Παρίσι

Share

Tα μετάλλια συνεχίζονται για τη χώρα μας στου Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το βράδυ της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου ο Νάσος Γκαβέλας γίνεται Χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 100μ. Τ11, μετά την πρωτιά του στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Νάσος Γκαβέλας, έχοντας ως συνοδό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο πέτυχε χρόνο 11.02. Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό για τον Έλληνα πρωταθλητή καθώς και στο Τόκιο το 2021 είχε τερματίσει πρώτος με τότε συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη όπου είχε κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ με 10.82!

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο στο στίβο μετα ασημένιο της Λήδας Μανθοπούλου στα 100μ. της κατηγορίας T38 το περασμένο Σάββατο.

Διπλή επιτυχία στην σφαίρα

Διπλή ήταν η επιτυχία για την Ελλάδα στο αγώνισμα της σφαίρας στην κατηγορία F32 που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με βολή στα 11.93μ. τερμάτισε στην πρώτη θέση κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης πριν λίγες ημέρες είχε πάρει και το αργυρό μετάλλιο στον τελικό της κορίνας (F32)

Μαζί με τον Κωνσταντινίδη στη σφαίρα μία θέση κατέκτησε στο βάθρο και ο Λάζαρος Στεφανίδης. Ο Χάλκινος, πια, Ολυμπιονίκης πέτυχε βολή στα 9.84μ. τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Ακόμα δύο μετάλλια την Παρασκευή

Η Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου αποτέλεσε διπλή επιτυχία για τους Έλληνες αθλητές.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό με βολή στα 30.13μ. κατέκτησε την τρίτη θέση κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Χάλκινη Ολυμπιονίκης και η Θεοδώρα Πασχαλίδου στο τζούντο το οποίο είναι και το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο αγώνισμα στην ιστορία των Παραολυμπιακών.

Το καλύτερο δώρο

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50 μ. ύπτιο S4 κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η επιτυχία συνέπεσε με την ημέρα των γενεθλίων της, και σίγουρα η Ελληνίδα κολυμβήτρια θα την θυμάται για πάντα!

Δείτε τα μετάλλια που έχει λάβει η Ελλάδα από την αρχή των Παραολυμπιακών αγώνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΔΥ Πάτρας: Νέος πρόεδρος
Η σύσταση του ΔΣ του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο