12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ – Συνέντευξη τύπου

Έλαμψαν οι πρωταγωνιστές του στην Επίσημη Συνέντευξη Τύπου

Share
stypou-nyxterinos-thessalonikis-2024

Η μεγαλύτερη νυχτερινή δρομική γιορτή της χώρας, ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, τρέχει φέτος δυτικά! Το καθιερωμένο νυχτερινό πάρτυ δρόμου έρχεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στον δυτικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε αγωνιστικές διαδρομές που θα χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες σε όλους τους συμμετέχοντες!

Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης δόθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο “Grand Hotel Palace” και συνοδεύτηκε από τα εντονότερα συναισθήματα: Συγκίνηση και θαυμασμό για τα σημαντικά μηνύματα που έστειλαν οι πρωταθλητές των δρόμων και της ζωής, τεράστια χαρά για όσα έχει προσφέρει ο «Νυχτερινός» από το 2012 μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στο δρομικό κίνημα, αλλά και μεγάλη αισιοδοξία για μία νέα επιτυχία φέτος, σε νέες διαδρομές και με την ισχυρή υποστήριξη των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιλαμβάνει, κατά χρονολογική σειρά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 16:45) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τον Δρόμο Ενός Μιλίου – Family Mile (ώρα έναρξης 16:50) με αφετηρία από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 18:15) με αφετηρία από το Δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου στην Πλατεία Ευόσμου, καθώς βέβαια και τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος επισήμανε τον πρωτοποριακό χαρακτήρα και την πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά του «Νυχτερινού».

«Ο Νυχτερινός, μαζί με τον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», καθιέρωσαν τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο δρομικό χάρτη ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα ενεργοποίησαν το ενδιαφέρον και άλλων φορέων ώστε να δημιουργήσουν νέες αθλητικές διοργανώσεις, γεγονός που εμείς υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά, επειδή έτσι μεγαλώνει το δρομικό κίνημα. Η μεγάλη επιτυχία των δύο διοργανώσεών μας, γέννησε και άλλες διοργανώσεις τις οποίες ένθερμα υποστηρίζουμε να αναπτυχθούν προς όφελος όλων και κυρίως της πόλης μας, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα. Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση μας δίνει το γεγονός ότι  πρωτοπορήσαμε όταν το 2012 παρουσιάσαμε προς τη δρομική κοινότητα την καινοτόμο νυχτερινή διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης»,  είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Οι διοργανώσεις μας αποτελούν εθνικά, αθλητικά και τουριστικά κεφάλαια για τη χώρα μας και προϊόν της δεκαοκτάχρονης επένδυσης της επίσημης πολιτείας, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς υποστήριξής τους συνεργάστηκαν αρμονικά ώστε σε σχετικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα να παραχθεί ένα αθλητικό αποτέλεσμά το οποίο ήδη έχει κατακτήσει εξαιρετικές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Αποτελούν καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης του αθλητισμού υγείας, του αθλητικού τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής μας. Ήταν επίσης οι πρώτες διοργανώσεις στη χώρα μας, που ήδη από το 2014 εξασφάλισαν τη συμμετοχή όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όλων ανεξαιρέτως των ατόμων με κάθε αναπηρία, κάνοντας πράξη την συμπερίληψη, παράλληλα με το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και τις επιδόσεις-ρεκόρ, ειδικά στον Νυχτερινό. Αποτελούν, επίσης, ιδρυτικά μέλη της Mediterranean Marathon League.

Επιπλέον, με μεγάλη μας χαρά έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, αφού από το 2013 έως και σήμερα έχουμε συνεισφέρει στην οικονομική υποστήριξη εξήντα επτά κοινωνικών φορέων, στην υποστήριξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχολείων στο εξωτερικό, σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, ενώ παράλληλα έχουμε χρηματοδοτήσει πολλές τοπικές δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, όπως ανακαινίσεις ανοιχτών συνοικιακών χώρων άθλησης, τον ηλεκτροφωτισμό αθλητικών χώρων, την υποστήριξη εγκαταστάσεων και μέσων βασικών Θεσμικών φορέων υποστήριξης όπως της Τροχαίας και του ΕΚΑΒ,  τη χορήγηση υποτροφιών και πολλών άλλων.  Την τεράστια θετική συμβολή τους στην οικονομία της πόλης μας και της περιοχής μας εν γένει, καθώς και της τουριστικής προβολής της, της επίδρασής τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του επιπέδου υγείας των πολιτών πιστοποιούν και οι έγκυρες πανεπιστημιακές μελέτες οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στα εγκυρότερα πανεπιστημιακά περιοδικά του κόσμου».

Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε επίσης, αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση:

«Έχουμε ήδη πετύχει νέο ρεκόρ ξένων συμμετοχών, ενώ οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης στον δυτικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε μία εξέλιξη πολύ ευχάριστη για εμάς, καθώς ο κόσμος στα δυτικά είναι ιδιαίτερα δυναμικός και θα υποστηρίξει ένθερμα τη διοργάνωση. Τα επιτελεία των τριών Δήμων που φιλοξενούν τον «Νυχτερινό», είναι σε απόλυτη συνεργασία μαζί μας για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Φέτος τρέχουμε στο πιο δυναμικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας πάνω απ’ όλα το μήνυμα της συμπερίληψης, της συμμετοχής και της ενθάρρυνσης».

Τον λόγο πήραν στην συνέχεια οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι μέσα από την συμμετοχή τους κάνουν ξεχωριστή τη διοργάνωση:

Η Κρυσταλλία Κόμπου, μητέρα του χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου και πρωτοετούς φοιτητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ορέστη Σεβαστόπουλου, ο οποίος συμμετέχει ως μέλος της ομάδας Never Give Up που δημιούργησε ο Θωμάς Τάτσιος με κύριο αντικείμενο τη συνοδεία ατόμων με αναπηρία σε αγώνες τρεξίματος, μίλησε για την προσωπική εμπειρία της:

«Η αλήθεια είναι ότι αρχικά ήμουν λίγο σκεπτική, αλλά διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι της ομάδας “Never Give Up” έχουν καλλιεργημένη την ενσυναίσθηση και την έννοια της συμπερίληψης. Έχουν το πείσμα, το μεράκι, τη θέληση να προβάλλουν και να διαδίδουν το μήνυμα ότι όλοι μαζί πρέπει να ενωθούμε και να μοιραστούμε συναισθήματα, χαρά, συμπερίληψη . Ο γιος μου καμαρώνει για τα μετάλλια που κοσμούν το δωμάτιό του και τον βοηθούν να συνεχίζει να προσπαθεί να υλοποιεί πάντοτε τα όνειρά του», είπε καταχειροκροτούμενη.

Η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων και του τριάθλου Ντενίζ Δημάκη τόνισε από την σκοπιά των αθλητών κορυφαίου επιπέδου και υψηλών απαιτήσεων: «Για εμάς τους δρομείς, οι αγώνες της Θεσσαλονίκη φτάνουν στην τελειότητα. Όσες φορές έχω ανέβει, είτε στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είτε στον Νυχτερινό, είναι επειδή οι διοργανώσεις είναι άψογες, έχουν όλα τα προβλήματα λυμένα για τους δρομείς και διαθέτουν εξαιρετικές διαδρομές. Για να σας πω την αλήθεια, φέτος που ο Νυχτερινός θα είναι σε νέα διαδρομή πιστεύω ότι δίνει ένα έξτρα κίνητρο για ένα καινούργιο ρεκόρ και είμαι βέβαιη ότι θα έχει ξανά μεγάλη επιτυχία!»

Η εμβληματική Σόνια Τσεκίνι, τρεις φορές νικήτρια στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και κυρίως νικήτρια της ζωής, μέσα από τη διαρκή μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα φέτος με την συμμετοχή της στον «Νυχτερινό»:

«Όποτε τερματίζω στη Θεσσαλονίκη, το παιδί μου χαίρεται επειδή βλέπει πόσο χαρούμενη είναι η μαμά του. Έχω έρθει να τρέξω εδώ ακόμα και μετά από χημειοθεραπείες, επειδή ο κόσμος εδώ σου δίνει με το χειροκρότημά του μία δύναμη που τα ξεπερνά όλα. Πρέπει να γίνονται αυτοί οι επιτυχημένοι αγώνες κάθε χρόνο και να μην σταματούν, για το καλό των παιδιών μας, ώστε να μπαίνουν στον αθλητισμό και να τον αγαπούν. Εύχομαι η διοργάνωση να είναι και στη νέα διαδρομή της επιτυχημένη, όπως κάθε χρόνο».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας και υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κουρκουρίκης, έβαλε τη δική του πινελιά: «Ο Νυχτερινός είναι ένας αγώνας που τον είχα ονειρευτεί, επειδή ως φοιτητής έτρεχα στη βραδινή Θεσσαλονίκη και τελικά αυτό το όνειρο έγινε πράξη. Κι αν στην αρχή υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες, στην πορεία οι συμμετέχοντες σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια γίναμε η μεγάλη πλειοψηφία. Η πόλη έμαθε να τρέχει μέσα από τον Νυχτερινό. Η νύχτα έφερε τον κόσμο κοντά στο τρέξιμο όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, επειδή την ημέρα ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος. Πιστεύω ότι η νέα διαδρομή και οι Δήμοι που φιλοξενούν τον φετινό αγώνα έχουν να μας δείξουν ωραία πράγματα. Εγώ θα είμαι παρών και περιμένω να σας δω όλους εκεί!»

Τον δικό του χαιρετισμό μαζί με ευχές για καλή επιτυχία έστειλε από το Παρίσι, όπου βρίσκεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο αρχηγός της ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και Σύμβουλος των διοργανώσεών μας,  Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

Παράλληλα έστειλε χαιρετισμό και ευχές η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων των θεσμικών φορέων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:

Ο Κώστας Γιουτίκας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

«Οι πρωταγωνιστές απέδειξαν με τα λεγόμενά τους ότι ο Νυχτερινός είναι ένα κοινωνικό δρώμενο με ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα κοινωνικής προσφοράς και είναι μήνυμα ζωής αυτό που στέλνει. Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους που αγκάλιασαν τη διοργάνωση και φυσικά να συγχαρώ τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ γιατί έχει γίνει πολύ μεγάλη δουλειά ώστε ο 12ος Νυχτερινός να είναι επιτυχημένος. Οι διεθνείς συμμετοχές, που ξεπερνούν τις προσδοκίες μας, αναβαθμίζουν αυτό το τουριστικό δρώμενο. Θέλω να καλέσω όσους συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εκείνους που δεν το επιδίωξαν μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτου ηλικίας, να είναι μαζί μας στην αφετηρία των διαδρομών και να απολαύσουμε και φέτος την εμπειρία που μας δίνει αυτή η μοναδική αθλητική γιορτή».

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ συγκινημένος από όσα άκουσα από αθλητές και γονείς. Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μαζί με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και τον Δήμο Παύλου Μελά, στεκόμαστε δίπλα στην Ο.Ε., στον Γενικό Διευθυντή και στον σύλλογο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε αυτή την προσπάθεια. Ευελπιστώ μάλιστα ότι του χρόνου θα προστεθεί στις αγωνιστικές διαδρομές και ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο. Ο μεγαλύτερος και νεότερος πληθυσμός βρίσκεται στα δυτικά, από όπου έχουν αναδειχθεί μεγάλοι αθλητές σε όλα τα είδη των αθλημάτων. Στο μέλλον, με άξονα την οδό Μίκη Θεοδωράκη όπως πλέον μετονομάστηκε η οδός Λαγκαδά χάρη στην επιμονή μας, πιστεύω ότι ο Νυχτερινός μπορεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους κοπίασαν μέχρι τώρα για την υλοποίηση του 12ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου».

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε από την πλευρά του:

«Στη δυτική πλευρά της πόλης υπάρχουν μαραθωνοδρόμοι της ζωής. Έχουμε 500.000 πληθυσμό, είμαστε εμείς που δίνουμε ζωή σ’ αυτή την πόλη και που κρατούμε όρθια τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Αποτελούμε τον πρώτο Δήμο σε νέο πληθυσμό με 18.500 μαθητές και πολλούς ακόμη φοιτητές. Με αυτή την κίνηση και με το να επεκτείνουμε τη διοργάνωση του χρόνου στο Ωραιόκαστρο και σε άλλους Δήμους, θέλουμε να στρέψουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό Σ’ αυτή την πλευρά της Θεσσαλονίκης αγκαλιάζουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και θα το αγκαλιάζουμε για πολλά χρόνια ακόμα».

Ο Σταύρος Φέτκος, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας του Δήμου Παύλου Μελά, τόνισε εκ μέρους του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη:

«Θα ήθελα να μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου, Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω έκτακτης συνάντησης με τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Κεφαλογιάννη. Όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει πει, ο Νυχτερινός έρχεται “επιτέλους δυτικά”. Είναι μία εκδήλωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και αισθανόμαστε εευτυχείς που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή τη γιορτή. Με πολλή χαρά θα δούμε το Family Mile να ξεκινά από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, θα είναι ένα πολύ όμορφο γεγονός και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί με επιτυχία».

Επιπλέον, ο Τάσος Τομπούλης, Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ανέφερε:

«Ο ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Προέδρου Σοφίας Σακοράφα καθώς και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης είναι πάντοτε παρούσα σε αυτούς τους αγώνες και τους ενισχύει. Συγχαρητήρια στους Δήμους που συμμετέχουν στον φετινό Νυχτερινό και καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλους τους δρομείς».

Ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, Γεν. Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μετά τις προτάσεις που εξετάσαμε, φέτος πάμε δυτικά! Ο σύλλογός μας είναι συνυφασμένος με τη Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και με την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς. Όπου γίνονται δράσεις αθλητικές, προάγουμε παράλληλα την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Μετά από την ολοκλήρωση κάθε Νυχτερινού ξεκινά ένα πάρτι, μία μεγάλη διαδραστική γιορτή για όλους, τόσο για τους δρομείς όσο και για την παρέα και την οικογένειά τους. Με μεγάλη χαρά συνεισφέρουμε και θα συμμετέχουμε σε ανάλογες προσπάθειες που θα φιλοξενηθούν και σε άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Εκ μέρους του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, θέλω επίσης να δηλώσω ότι στηρίζουμε την πρόταση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2030. Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα και υπηρεσίας της Πολιτείας για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας και φυσικά θα εργαστούμε εθελοντικά γι’ αυτόν τον σκοπό, είτε για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, είτε για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είτε για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με όποιους επιλέξει η κυβέρνηση για να συντάξουν τον φάκελο για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2030».

Τέλος, η Αφροδίτη Νέστορα, μέλος του Δ.Σ. του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, επισήμανε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο φετινός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στα δυτικά, σε περιοχές που διαχρονικά δεν έχουν τύχει της σημασίας που θα έπρεπε. Είμαι χαρούμενη που ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ θα είναι ο πρώτος σύλλογος που θα υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο διεθνές αθλητικό δρώμενο σε αυτές τις περιοχές. Το να στρέψουμε στον αθλητισμό τη νεολαία των Δήμων αυτών είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός στόχος».

Παράλληλα, ο Ζουλιέν Μπετινγκέρ, Εμπορικός Διευθυντής του Ονομαστικού Χορηγού ZeniΘ, ανέφερε στον χαιρετισμό που απέστειλε:

«Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ είναι ένα σπουδαίο γεγονός, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην υπέροχη πόλη μας. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες να κατορθώσουν αυτό το σημαντικό επίτευγμα, έπειτα από πολλές προπονήσεις και προσπάθεια. Ως εταιρεία ενέργειας, που παρέχει “πράσινη” ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε χιλιάδες νοικοκυριά στην πόλη, είναι τιμή μας να αποτελούμε τον Ονομαστικό Χορηγό σε αυτό το αθλητικό γεγονός. Ευχόμαστε όμορφες στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες!»

Ο Χρήστος Μπαλατσός, Senior Brand Manager ΑΥΡΑ Water, τόνισε στο μήνυμα που απέστειλε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μια ακόμα χρονιά στηρίζουμε τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, μια πραγματική γιορτή της πόλης!

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, είναι ο μεγάλος σύμμαχος ενυδάτωσης, όχι μόνο για ελίτ αθλητές αλλά και για “αθλητές της καθημερινότητας”. Με παρουσία πάνω από 35 χρόνια στην Ελληνική αγορά και προέλευση από τα Αχαϊκά όρη, το ΑΥΡΑ προάγει πέρα από την απαραίτητη ενυδάτωση, αθλητών και μη, έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, δίνοντάς μας κίνητρο να προσέξουμε τον εαυτό μας και να φροντίσουμε την ΑΥΡΑ μας».

stypou-nyxterinos-thessalonikis-2024

Μετά την προβολή του εκπληκτικής ομορφιάς βίντεο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αλλά και το βίντεο ανασκόπησης του περσινού 11ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, έγινε η παρουσίαση των Χορηγών της φετινής διοργάνωσης: Του Ονομαστικού Χορηγού, ZeniΘ, των Μεγάλων Χορηγών LIDL και bwin, του Κύριου Χορηγού, ΑΥΡΑ, των Χορηγών ΑΝΑΔΟΜΩ, CHIQUITA, MIZUNO, HERBALIFE NUTRITION, IEK AKMH, SKY EXPRESS, ARLA, των Υποστηρικτών – Προμηθευτών Βεργίνα, Grand Hotel Palace, TaskUs, Peugeot – Αδαμίδης Α.Ε., ecocar (Οικολογικός Υποστηρικτής Αστικών Μετακινήσεων), Cycle, taxiway, καθώς επίσης και των Χορηγών Επικοινωνίας.

Ειδική μνεία έγινε, επίσης, στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης και στους 87 φορείς κοινωνικής προσφοράς που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, στη μέριμνα που έχει ληφθεί ώστε να εξελιχθεί σε μία αμιγώς «πράσινη» διοργάνωση, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές εξήραν τον ρόλο και ευχαρίστησαν θερμά τους 1.250 εθελοντές και όλους τους εθελοντικούς φορείς, χωρίς την καθοριστική συμβολή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχημένη τέλεση των αγώνων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε Τεχνική Σύσκεψη των Δ/νσεων Αθλητισμού των τριών Δήμων με την Τεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βασίλη Συρόπουλο, Τεχνικό Δ/ντή και τον κ. Γιάννη Χατζόπουλο, Δ/ντή Ασφαλείας.

Οι εγγραφές στον 12ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ συνεχίζοντας (μέχρι τις 20/09 οι ομαδικές και μέχρι τις 25/09 οι ατομικές εγγραφές) και μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

β. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο.

γ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας τη δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, με τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ioannina Lake Run 2024: Γιορτή εθελοντών
Άνοιξε και επίσημα ο αγώνας των Ιωαννίνων
Ο τελικός των Diamond League στις Βρυξέλλες
Δύο ημέρες γεμάτες δράση
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 14-15 Σεπτεμβρίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο