Επιμόρφωση στο Καρπενήσι με το 3ο Καμπ αναπτυξιακών κατηγοριών για τις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση

Share

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Καρπενησίου, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, η πρώτη περίοδος του 3ου Καμπ αναπτυξιακών κατηγοριών του τομέα Μεσαίων & Μεγάλων Αποστάσεων του ΣΕΓΑΣ. Στο καμπ πήραν μέρος διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες των αναπτυξιακών κατηγοριών των κατηγοριών Κ18 και Κ16 και οι προπονητές τους.

 Άμεσα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος με πολύ όρεξη και πολλά χαμόγελα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας,. Άρης Τασιός και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Σκαρπής.

Η κ. Σακοράφα, αφού χαιρέτησε τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, τόνισε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Ομοσπονδίας, μέσω στοχευμένων δράσεων όπως αυτή, αποτελεί η εκπαίδευση του δυναμικού των αναπτυξιακών κατηγοριών και συμπλήρωσε ότι η αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύτιμη.

Ο κ. Τασιός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και στη συμβολή της Ομοσπονδίας ως προς την εκπλήρωση δύο εκ των βασικών στόχων από την αρχή της υπογραφή της: την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο, αλλά και της τόνωσης του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας και ειδικότερα την προώθηση της Ευρυτανίας ως ασφαλούς αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κ. Σκαρπής, αφού καλωσόρισε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, τους νεαρούς δρομείς και τους προπονητές τους, τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καρπενησίου θα συνεχίσει να συνεισφέρει και να καλύπτει όλες τις ανάγκες των δράσεων της Ομοσπονδίας και των αθλητών/τριών, σε μέσα και αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Το Καμπ διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Καρπενησίου. Η επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων ώθησε την Ομοσπονδία να ενισχύσει τη δράση με τη διεξαγωγή της σε δύο περιόδους – 25-29 Αυγούστου και 30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου – και στην αύξηση του αριθμού των παιδιών και των προπονητών που λαμβάνουν μέρος. Συγκεκριμένα, φέτος συμμετέχουν περισσότερα από 60 παιδιά και 22 προπονητές από 33 σωματεία.  

Το πρόγραμμα του Καμπ περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, καθημερινές προπονήσεις σε δασικούς δρόμους των βουνών της Ευρυτανίας και στις πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καρπενησίου με στόχο την διαρκή βελτίωση του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας που αναπτύσσεται μέσα από αυτές.

Αναβαθμισμένος είναι και  είναι ο επιμορφωτικός χαρακτήρας του Αναπτυξιακού καμπ για τους προπονητές με τη συμμετοχή επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων και εξαιρετικά  ενδιαφέρουσα θεματολογία, που μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στο link.

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Tor de Geants
Δείτε τους χρόνους τους
6η Σκυταλοδρομία Λέσβου-Lesvos Relay 2024
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
7ο «Olympic Day Run» Greece: Συνέντευξη τύπου
Δείτε τις δηλώσεις φορέων και διοργανωτών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο