Μητέρα 11 παιδιών σαρώνει στον Μαραθώνιο!

Η ξεχωριστή ιστορία της Rena Elmer

Share

Η 41χρονη Αμερικανίδα Rena Elmer γράφει… ιστορία με τις επιδόσεις της! Μπορεί να μην πρωταγωνιστεί στη χώρα της, όμως αν συνδυάσει κανείς το γεγονός ότι έχει 11 παιδιά και ότι πρόσφατα έτρεξε τον Μαραθώνιο σε 2:35:11 τότε δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά…

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για διακεκριμένη αθλήτρια αποστάσεων από τη νεαρή της ηλικία, ενώ το 2021 είχε τρέξει στην πρόκριση των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Τότε, ωστόσο, είχε ρεκόρ 2:40:21, και εδώ και λίγες μέρες το συνέτριψε στον αγώνα Grandma’s Marathon.

Η 41χρονη είχε να τρέξει την απόσταση τρία χρόνια, στον αγώνα, όμως βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες σημείωσε μία πραγματικά εντυπωσιακή επίδοση στην ηλικιακή της κατηγορία.

Η Elmer είχε τέσσερα παιδιά από τον πρώτο της γάμο, τα δύο μάλιστα δίδυμα, ενώ απέκτησε ακόμα τρία με τον δεύτερο σύζυγό της, ο οποίος έχει άλλα τέσσερα από τον πρώτο του γάμο.

Η καθημερινότητά της είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όπως φανταζόμαστε, όμως η 41χρονη καταφέρνει να προπονείται νωρίς το πρωί ή και στο γυμναστήριο όπου υπάρχει χώρος φύλαξης παιδιών. Διανύει περίπου 90χλμ./εβδομάδα ενώ ακολουθεί ένα διαδικτυακό πρόγραμμα προπόνησης.

Τα λόγια της από συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικάνικο μέσο δείχνουν πως οικογένεια και τρέξιμο, όχι μόνο συνδυάζονται, αλλά μπορούν να παράγουν και ξεχωριστά συναισθήματα:

“Το τρέξιμο δεν είναι όλος ο κόσμος μου, όμως μπορώ να το κάνω και μετά να πάω σπίτι στα παιδιά μου. Είναι τόσο ανταποδοτικό. Είναι πραγματικά υπέροχο να μπορείς να παίρνεις το καλύτερο από δύο διαφορετικούς κόσμους”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ΠΟΛΙΣ 2024: Ακύρωση αγώνα
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 31/8-1/9
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
MDA Ελλάς: «Τρέξε μαζί μας στον Μαραθώνιο της  Αθήνας»
Για λίγες ημέρες οι διαθέσιμες θέσεις
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο