Κορυφαίος Αφρικανός του 21ου αιώνα ο Bekele, άφησε πίσω του Kipchoge, Drogba, Salah και… Eto!

Σύμφωνα με το δίκτυο του ESPN

Share

Ο καλύτερος Αφρικανός αθλητής σε όλα τα αθλήματα από το 2000 έως και σήμερα ψηφίστηκε ο Kenenisa Bekele από το αθλητικό δίκτυο ESPN!

Ο κορυφαίος Αιθίοπας άφησε πίσω του μάλιστα σπουδαίες φυσιογνωμίες του αθλητισμού όπως τον Eliud Kipchoge που ήταν δεύτερος αλλά και πολύ επιτυχημένους ποδοσφαιριστές όπως τον Didie Drogba και τον Samuel Eto!

Ασφαλώς πρόκειται για μία υποκειμενική κρίση του ESPN που όπως αναφέρει μάλιστα και ο ίδιος ο αρθρογράφος τους “Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά τη δημοσιεύουμε”. Ωστόσο, δείχνει πόσο μεγάλοι αθλητές είναι τόσο ο Kenenisa όσο και ο Eliud αφού υπερίσχυσαν δύο πολύ μεγάλων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ξεχωρίζουν όμως και για την προσωπικότητά τους και το έργο τους!

Το ΕSPN θέλησε με το άρθρο αυτό να αναδείξει τους 25 καλύτερους Αφρικανούς και Αφρικανές αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα στον 21ο αιώνα.

Πίσω από τους Bekele, Kipchoge και Eto, μάλιστα έκπληξη ήταν η 4η θέση της κολυμβήτριας Kirsty Coventry, ενώ κι άλλες αθλήτριες από τον στίβο είχαν θέση στην πρώτη δεκάδα, όπως η Tirunesh Dibaba που ήταν πέμπτη αλλά και η Faith Kipyegon στην έβδομη θέση.

Αναλυτικά οι 10 πρώτες θέσεις:

Kenenisa Bekele
Eliud Kipchoge
Samuel Eto’o
Kirsty Coventry (Kολύμβηση)
Tirunesh Dibaba
Didier Drogba
Faith Kipyegon
Jacques Kallis (κρίκετ)
Asisat Oshoala (ποδόσφαιρο)
Mohamed Salah

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο