Ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ από τον Tommy Hughes

Αυτή τη φορά στα 10 μίλια

Share

Ο Tommy Hughes έχει πάρει φόρα και σπάει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο, ιδιαίτερα όταν αλλάζει ηλικιακή κατηγορία.

Αυτή τη φορά ήταν η απόσταση των 10 μιλίων (16χλμ.) για την κατηγορία 60+ όπου ο 64χρονος Ιρλανδός σημείωσε νέο ρεκόρ με 58:13 στην περιοχή Portaferry της πατρίδας του. Για να δώσουμε μία καλύτερη εικόνα της συγκεκριμένης επίδοσης, να πούμε ότι αντιστοιχεί σε ένα μέσο ρυθμό 3:37/χλμ. για σχεδόν μία ώρα!

Έτσι, ο Ιρλανδός πήρε το ρεκόρ, κατά δύο σχεδόν δύο λεπτά, που κρατούσε ένας ακόμα σπουδαίος βετεράνος, ο Ed Whitlock όταν είχε τερματίσει την απόσταση σε 1:00:09 πριν από 29 χρόνια!

Ο Whitlock είχε τρέξει τότε στον αγώνα  Boxing Day 10-mile για να πετύχει αυτό το ρεκόρ κι έκτοτε ακολούθησαν πολλά ακόμα, ενώ ακόμα είναι ο μοναδικός άνθρωπος άνω των 70 που έχει τρέξει τον Μαραθώνιο κάτω από τις 3 ώρες αφού στα 73 του είχε σημειώσει 2:54:48! Ο απίθανος Καναδός έφυγε από τη ζωή το 2017.

Σε ό,τι αφορά τον Hughes, από την επόμενη χρονιά ανεβαίνει κατηγορία όπου στοχεύει σε νέα ρεκόρ σε όλες τις αποστάσεις, με μεγαλύτερο στόχο να σπάσει το φράγμα του 2:30 στον Μαραθώνιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6o «Νάουσα Βέρμιο» Trail & 2ο «6 Κορφές»
Δείτε το βίντεο της διοργάνωσης
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σαρώνει τα μετάλλια η ελληνική ομάδα!
Δείτε τα μετάλλια της χώρας μας στη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο