Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ από την Kipyegon – Χαμός στο Παρίσι

Μεγάλες επιδόσεις στο Παρίσι!

Share

Το Diamond League στο Παρίσι είναι ουσιαστικά μία πρόβα τζενεράλε για πολλούς και πραγματικά οι επιδόσεις που είδαμε από ορισμένους αθλητές και αθλήτριες μας γεμίζουν πολύ υψηλές προσδοκίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από έναν μήνα στην Πόλη του Φωτός.

Πρώτη και καλύτερη η Faith Kipyegon που συνέτριψε το δικό της Παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ. των γυναικών με 3:49.04!

Η 30χρονη τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο αγώνισμα στον πρώτο της αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους για φέτος έδειξε… αγριεμένη και πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών ξεπερνώντας ουσιαστικά τον εαυτό της.

Ακολούθησε επίσης με πολύ μεγάλη επίδοση και νέο ρεκόρ Αυστραλίας η Αυστραλέζα Jessica Hull με 3:50.83, ενώ τρίτη επίσης με σπουδαία επίδοση ήταν η Βρετανίδα Laura Muir με νέο εθνικό ρεκόρ, 3:53.79!

Αποτελέσματα

Πολύ δυνατό ήταν και το 800άρι των ανδρών όπου έξι δρομείς έτρεξαν κάτω από 1:42.50 και νικητή τον Αλγερινό Sedjati με 1:41.56 που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών!

Αποτελέσματα

Στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια ο Αιθίοπας Sime ήταν ο μεγάλος νικητής με 8:02.36, ενώ στις γυναίκες η Yavi από το Μπαχρέιν κέρδισε άνετα με 9:03.68.

Στα απλά 3.000μ. των ανδρών ο Κενυάτης Jacob Krop ήταν πιο δυνατός στο τέλος κι έφτασε στη νίκη με 7:28.83 αφήνοντας δεύτερη τον McSweyn από την Αυστραλία με 7:29.46.

Παγκόσμιο ρεκόρ όμως είχαμε και στο ύψος με την Ουκρανή Yaroslava Mahuchikh να ξεπερνά το 2.10μ. και να σπάει ένα ρεκόρ 38 ετών!

Τέλος, στο άλμα επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν τέταρτος με καλύτερο άλμα στα 5.75μ., ενώ νικητής ήταν ο Armand Duplantis με 6.00μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις Βρυξέλλες μοιράστηκαν τα διαμάντια των Diamond League
Δείτε ό,τι έγινε τις δύο ημέρες των αγώνων
Η απόλυτη εμπειρία ζωής στην Κένυα με το WAKEUP:ΑΜ
2 ταξίδια στην Κένυα κάθε χρόνο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο