Thin3s Vartholomio Triathlon ΙΩΝΑΣ 2024

3o αθλητικό διήμερο για καλό σκοπό

Share
Thin3s-Vartholomio-Triathlon-2024

H διοργάνωση του αγώνα: Thin3s Vartholomio Triathlon ΙΩΝΑΣ 2024, μας ενημερώνει για όλα όσα έγιναν, τους νικητές και τα αποτελέσματα.

3o αθλητικό διήμερο για καλό σκοπό – Thin3s Vartholomio Triathlon ΙΩΝΑΣ 2024

Το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Ιουνίου 2024 ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ διοργάνωσε αθλητικό διήμερο στο Βαρθολομιό Ηλείας σε συνδιοργάνωση με το δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το Σάββατο 22 Ιουνίου το πρωί πραγματοποιήθηκε αγώνας κολύμβησης στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού και το απόγευμα  ο αγώνας δρόμου 5χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Βαρθολομιού (Floral Cafe). Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς συνέβαλαν για την πραγματοποίηση η τοπική κοινωνία, ο δήμος Πηνειού και για την ασφάλεια των δρομέων το αστυνομικό τμήμα Πηνειού. Επίσης πραγματοποιήθηκε παιδικός αγώνας 800 μέτρων με τη συμμετοχή αρκετών παιδιών. Στις βραβεύσεις που ακολούθησαν, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πηνειού κύριος Αλέξιος Καστρινός και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κύριος Βασίλειος-Νικόλας Ντούγκας όπως και ένας από τους χορηγούς της διοργάνωσης ο κύριος Πάνος Παναγιωτόπουλος. 

Στους συμμετέχοντες των 5χλμ. έλαβε μέρος ο κύριος Διονύσης Κυριαζής που παρόλο τα 79 έτη του έδωσε το μήνυμα ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να πιστεύουμε στον εαυτό μας.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας παρατριάθλου στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού που συνδιοργάνωσαν με τον ΙΩΝΑ ο δήμος Πηνειού και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Είναι η τρίτη φορά που ο σύλλογος ΙΩΝΑΣ  διοργανώνει το συγκεκριμένο αγώνα στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού. Για τη διεξαγωγή  του αγώνα συνετέλεσε ο πολύ καλός καιρός και ειδικότερα στην ασφάλεια των αθλητών οι ναυαγοσώστες, οι εθελοντές και το αστυνομικό τμήμα Πηνειού καθώς οι δρόμοι για το σκέλος της ποδηλασίας, ήταν κλειστοί για διερχόμενα οχήματα. 

Τα μοναδικά έπαθλα του αγώνα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Δημήτρης Λίτσος Dimelcut αθλητής του συλλόγου ΙΩΝΑΣ. Στους τερματισμούς του τριάθλου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν προϊόντα της εταιρείας Arla Foods. Στις απονομές γενικής και κατηγοριών, στους αθλητές δόθηκαν δώρα από την εταιρεία Hard Rock Cafe Athens. Η εταιρεια ΕΥΖΗΝ υποστήριξε τους διοργανωτές με αθλητικό εξοπλισμό. Η εταιρεία παραγωγής Flywhoop κάλυψε τους αγώνες προσφορά της εταιρείας Modiano S.A.. Η εταιρεία Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία κάλυψε τη φωτογράφιση των αγώνων της εταιρείας Foto-trexoume. Η εταιρεία Βασιλόπουλος (συσκευασία-χαρτικά) παρείχε αθλητικό εξοπλισμό στη διοργάνωση. Την αποκατάσταση των αθλητών ανέλαβε το φυσικοθεραπευτήριο Fysio Gountas. Η εταιρεία Upcycling store ενυδάτωσε και έδωσε δώρα προιόντα της στους αθλητές του τριάθλου. Το bike service ανέλαβε η εταιρεία Kostas Bikes. Η εταιρεία Argos security ανέλαβε την ασφάλεια της διεξαγωγής του αγώνα. Η εταιρεία Kovanis έχει σχεδιάσει και θα δωρίσει στους δύο πρώτους γενικής κατάταξης του τριάθλου άνδρα- γυναίκα, τριαθλητική στολή στα χρώματα του συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ. Ιατρός των αγώνων κα Ιωάννα Ζησιμοπούλου. Ηχητική κάλυψη και επιλογή μουσικής Κώστας Οκταπόδης. 

Γενική Τριάθλου Γυναικών:

1η Βασιλική Παναγοπούλου
2η Γεωργία Κληρονόμου
3η Μαρία Καπιωτά

Γενική Τριάθλου Ανδρών:

1ος Ελευθέριος Πανέτης
2ος Ηλίας Γκαραβέλας
3ος Βασίλειος Τσούμας

Γενική Τριάθλου Relay:

1η Αναστόπουλος, Καράμπαλης, Παναγιωτόπουλος
2η Μούγιος, Καραμουσαντάς, Τσιάτα
3η Πηλιχός, Χρονόπουλος

Γενική 5χλμ. Γυναικών:

1η Αγγελική Κουρεμένου
2η Κωνσταντίνα Δημοπούλου
3η Ελένη Αθανασίου

Γενική 5χλμ. Ανδρών:

1ος Δημήτρης Μεϊντής
2ος Παναγιώτης Κυριακόπουλος
3ος Μιχάλης Κανακάκης

Στα αγωνίσματα του αθλητικού διήμερου έλαβαν μέρος και οι αθλητές του συλλόγου ΙΩΝΑ Δημήτρης Λίτσιος, Γιώργος Μπέλλος, Αντώνης Παπππάς & Ρεντόν Ρούτσι.

Για τα υπόλοιπα αποτελέσματα  European Sport Events

Ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του συλλόγου ΙΩΝΑΣ Γιώργος Γκούντας δήλωσε: 

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, που για τρίτη χρονιά  διοργανώσαμε τον αγώνα τριάθλου στο Βαρθολομιό Ηλείας. Ο σύλλογος μας πραγματοποιεί αθλητικές δράσεις και κάνει ένα βήμα για τη συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρίες στην κοινωνία μας με κύριο μήνυμα του “Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι”.  Επίσης καταφέραμε για δεύτερη φορά να διοργανώσουμε στο Βαρθολομιό  αγώνα δρόμου 5χλμ. και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ανταπόκριση του κόσμου, που συμμετείχαν στον αγώνα. Ένα αθλητικό διήμερο που πλέον  γίνεται θεσμός και ο σκοπός μας είναι να συμμετέχει περισσότερος κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού κύριο Παναγιώτη Αντωνόπουλο για τη συνδιοργάνωση. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο του συλλόγου μας Παναγιώτη Χριστιανάκη, που η συνεισφορά του ήταν καταλυτική για τη διεξαγωγή του αγώνα και ειδικότερα για την ασφάλεια των αθλητών και τον κύριο Δημήτρη Δανιήλ (εταιρεία Argos Security). Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Γιάννη Δούμα, τους συνεργάτες του και τις τοπικές επιχειρήσεις που αγκάλιασαν την ιδέα αυτού του αθλητικού γεγονότος. Ευχαριστούμε εκ μέρους του συλλόγου μας τον αντιδήμαρχο Τουρισμού δήμου Πηνειού κύριο Άκη Ντούγκα που ήταν συνέχεια δίπλα μας καθόλη τη διάρκεια του διημέρου σε ότι προέκυπτε όπως και την Κατερίνα Μάλλιαρη. Επίσης τον κύριο Δημήτρη Κοτταρίδη και την κυρία Νίνα Κασιμάτη στην εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 6 ΕΡΤ1 για τη συνεχή στήριξη στο έργο του συλλόγου μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά  όλους όσους αγκάλιασαν αυτή μας την προσπάθεια, τον δημοσιογράφο Ιωάννη Σταθόπουλο ΙΟΝΙΟΝ FM και όσους ταξίδεψαν από την Αθήνα (Ελευθερία Ζαφειροπούλου,  Βασίλη Δημητράκη, Γιοχάνα Καζάκου, Σπύρο Λίλη, Σώζων Μπόγρης, Κατερίνα Βαγγέλη) για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Είμαστε χαρούμενοι για τη δέσμευση και επιθυμία του δημάρχου δήμου Πηνειού κύριο Αλέξη Καστρινό το αθλητικό διήμερο να γίνει θεσμός.

Ευχαριστούμε:

Casa del Mar Thines
Taxiarches Hotel
Brati Hotel 
Ελαιώνα της Μαρίνας
Floral Cafe
Arla Foods 
Hard Rock Cafe Athens
ARGOS security
Μαρινόπουλος ΕΡΤ
ΙΟΝΙΟΝ FM 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε έναν από τους μόνιμους συνεργάτες του συλλόγου μας, την εταιρεία Fototrexoume.gr που κάλυψε φωτογραφικά, τους αγώνες και παρέχει δωρεάν τις φωτογραφίες στους αγωνιζόμενους Foto-Trexoume

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού δήλωσε: Η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πηνειού και προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε πάντα αρωγοί σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Ειδικά, όσον αφορά το Thin3s Vartholomio Triathlonείναι απαραίτητο να επισημάνουμε και την κοινωνική του διάσταση καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική αλληλεγγύη. Αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα στην άριστη συνεργασία με τον Σύλλογο Ιωνά, του οποίου τις δράσεις και το σπουδαίο έργο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα· ευελπιστώ στην επόμενη διοργάνωση, το 2025 να είμαστε πληρέστεροι, διαυγέστεροι και δυναμικότεροι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και ανταπόκριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τέλος όλους όσοι εργάστηκαν για την εύρυθμη διεξαγωγή της διοργάνωσης. 

Thin3s-Vartholomio-Triathlon-2024
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Suunto Race S: Το νέο μέλος της οικογένειας Suunto Race
Το ρολόι που υποστηρίζει την προπόνηση, τους αγώνες και την αποκατάσταση
O ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς στον 20ο Olympus Marathon
Εθελοντική προσφορά και συμμετοχές των μελών
3+1 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι καινούρια παπούτσια!
Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή επιλογή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο