20ος Olympus Marathon: Οι συμμετοχές

Δείτε τους πίνακες των συμμετεχόντων σε κάθε αγώνα

Share
Olympus Marathon 2023 - διαδρομή νικητής marathon

Ξεκινά την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Olympus Marathon που συμπληρώνει φέτος 20 διοργανώσεις. Το πρόγραμμα ανοίγει ο αγώνας κάθετης ανάβασης Olympus Vertical την Παρασκευή. Το Σάββατο ανήκει στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων του Olympus Ultra και του κλασικού και αγαπημένου Olympus Marathon, ενώ την Κυριακή παίρνουν σειρά οι μικρότεροι αγώνες του προγράμματος Κόψη των Αετών και Melindra Trail.

Όπως είναι λογικό ο αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές είναι ο Olympus Marathon με 662 δρομείς. Πολύ κοντά στη σειρά είναι και ο αγώνας «Κόψη των Αετών» 12,5 χλμ. με 547 συμμετοχές που αποτελεί μία πολύ καλή λύση για όσους δεν έχουν τα 44χλμ. του κύριου αγώνα και θέλουν να ζήσουν τη μαγική εμπειρία του Ολύμπου. Ο αγώνας υπεραπόστασης του προγράμματος Olympus Ultra 70χλμ. έχει συγκεντρώσει 190 συμμετοχές, ενώ τον Melindra Trail των 5χλμ. επέλεξαν 170 δρομείς. Όπως είναι λογικό λόγω των δυσκολιών του, στον αγώνα κάθετης ανάβασης Olympus Vertical τολμούν 64 δρομείς!

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες των συμμετεχόντων για κάθε απόσταση:

20ος Olympus Marathon: Πίνακες συμμετεχόντων

Olympus Vertical

Olympus Ultra

Olympus Marathon

Κόψη των Αετών

Melindra Trail

Mία μεγάλη γιορτή του ορεινού τρεξίματος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση έχει δημιουργήσει μία γιορτή του ορεινού τρεξίματος στο Λιτόχωρο με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, έκθεση αθλητικού εξοπλισμού και αθλητικές δράσεις για παιδιά.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου

Olympus Marathon 2023 - διαδρομή

Olympus Marathon: Ένας αγώνας που ξεχωρίζει

Ο Olympus Marathon είναι ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή του ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, το Δία. Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε υπέρτατο αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών».

Ο αγώνας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους δρομείς της χώρας μας, που για πολλούς αποτελεί όνειρο να τρέξουν στα μονοπάτια του, αλλά και από τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος από πολλές άλλες χώρες που τον επιλέγουν κάθε χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.olympus-marathon.com/

Olympus Marathon
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porto Heli Night Run & Ververonda Easy Trail Run 2024
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Το 7ο “OLYMPIC DAY RUN” GREECE ΣΤΗΝ 88η ΔΕΘ
Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, Πετάμε Ψηλά!
ΣΔΥ Πάτρας: Νέος πρόεδρος
Η σύσταση του ΔΣ του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο