Το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου

Πρόγραμμα, πληροφορίες και φαβορί

Share

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η πόλη του Βόλου θα βρεθεί στο επίκεντρο της δράσης, καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, το Σαββατοκύριακο 29-30 Iουνίου.

Πρόκειται για το 110ο Πρωτάθλημα Ανδρών και το 88ο Γυναικών και ένα από τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών, αφού θα δώσουν το “παρών‘ κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου.

Η πόλη της Μαγνησίας φιλοξένησε για πρώτη φορά μεγάλη διοργάνωση το 2023 και έδωσε ζωή σε ένα στάδιο που κατασκευάστηκε πριν από αρκετά χρόνια με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η φετινή σεζόν έχει πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς ήδη έχει διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να  πετυχαίνουν σπουδαία αποτελέσματα. Επίσης, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα μετρήσει στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το Πρωτάθλημα έχει φιλοξενηθεί άλλες έξι φορές στη Θεσσαλία, αφού τα Τρίκαλα είχαν την τιμητική τους για πέντε χρονιές (η μία ήταν μόνο ανδρών).

Οι φίλοι του στίβου από το Βόλο, της Θεσσαλίας και των όμορων περιοχών, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν – όπως έκαναν και πέρυσι – το Πανθεσσαλικό στάδιο και να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Η είσοδος στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα είναι ελεύθερη.

Το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί σε livesteaming στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο YοuTube (πρωινό πρόγραμμα και απογευματινό τις ώρες που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη) και από την ΕΡΤ 3, 19.00-21.00 και τις δύο ημέρες.

(από segas.gr)

Δρόμοι μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

Στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Αναστασίας Μαρινάκου, της Δάφνης Λαβασά, της Μελίσσα Αναστασάκης, της Ειρήνης Τσουπάκη και της Ντενίσας Μπάλλα, στον τελικό των 5.000μ., της Ισαβέλλας Κοτσαχείλη στη 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, της Ανθής Κυριακοπούλου, της Δάφνης Λαβασά και της Ντενίσας Μπάλλα στα 1.500μ. και της Γεωργίας Δεσπολλάρη στα 800μ. στις γυναίκες.

Στους άνδρες ενδιαφέρουσα κούρσα αναμένουμε στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια με τους Γιώργο Κύρτση, Γιώργο Σταμούλη και Νέστορα Κολιό, στα 1.500μ. όπου θα υπάρξει έντονος συναγωνισμούς με φαβορί τον Πέτρο Παπαϊωάννου, τον Παναγιώτη Πετρουλάκη, τον Σέργιο Διακοστεφανή και τον Γιώργο Ματζαρίδη, ενώ στα 800μ. ξεχωρίζει ο Χάρης Ξενιδάκης.

Τέλος, στα 5.000μ. των ανδρών οι Παναγιώτης Πετρουλάκης, Σταμούλης Νίκος, Σταμούλης Κώστας και Γιώργος Σταμούλης αποτελούν τους αθλητές που ξεχωρίζουν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ενώ το παρών θα δώσει και ο νεαρός Εμμανουήλ Σγούρος που ζει στις ΗΠΑ και είναι ο πιο γρήγορος από όλους. Στον αγώνα δεν θα λάβει μέρος ο πολυνίκης του θεσμού, Μάριος Αναγνώστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porto Heli Night Run & Ververonda Easy Trail Run 2024
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Ημερίδα: Παιδί και Αθλητισμός
«Αθλούμαι συχνά, Τρώω σωστά, Ζω καλά…» το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο