Πτώση για την Athing Mu που χάνει το Παρίσι! – Το βίντεο

Κι, όμως, συμβαίνουν κι αυτά + βίντεο

Share

Στον αθλητισμό – αλλά και στη ζωή ενίοτε – τίποτα δεν είναι βέβαιο, μέχρι να τελειώσει ο αγώνας.

Αυτό το κατάλαβε πολύ καλά η Athing Mu η οποία στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη στον τελικό των αμερικάνικων trials για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η 22χρονη Αμερικανίδα μπορεί να ήταν η πιο γρήγορη και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον μεγάλο τελικό των 800μ., ωστόσο, μία πτώση στα πρώτα 200μ. της κούρσας της στέρησε τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση για το Παρίσι και να υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε το 2021 στο Τόκιο.

Ο τελικός των 800μ. των γυναικών ξεκίνησε γρήγορα, με τις αθλήτριες να συγκλίνουν μετά το πρώτο βιράζ στον εσωτερικό διάδρομο. Λίγο πριν μπουν στο δεύτερο βιράζ, όμως, η Mu μπλέχτηκε στα πόδια άλλης αθλήτριας με αποτέλεσμα να πέσει.

Όταν σηκώθηκε οι υπόλοιπες αθλήτριες είχαν φύγει αρκετά μπροστά, περίπου 20-30μ. Αν και προσπάθησε να ακολουθήσει τελικά ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρει να τις πιάσει με αποτέλεσμα απλά να τερματίσει κλαίγοντας στην τελευταία θέση σε 2:19.69.

Οι Αμερικάνοι κάθε χρόνο διοργανώνουν τα γνωστά trials, αγώνες επιλογής δηλαδή, για την ομάδα – το μέγιστο 3 αθλητές και αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα – που θα τους εκπροσωπήσει στην εκάστοτε μεγάλη διοργάνωση, ανεξάρτητα από όρια πρόκρισης. Φυσικά οι αθλητές που θα πάνε θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τα όρια πρόκρισης.

Έτσι, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πήραν η Nia Atkins που ήταν η μεγάλη νικήτρια με 1:57.36, η Allie Wilson με 1:58.32 και η Juliette Whitaker που ήταν τρίτη με 1:58.45. Μάλιστα Wilson και Whitaker έπιασαν το όριο σε αυτόν τον αγώνα!

Η Mu θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όλων των εποχών στο αγώνισμα έχοντας ήδη στην κατοχή της το εθνικό ρεκόρ με 1:54.97 καθώς και ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (κι άλλο ένα με την σκυταλοδρομία 4×400μ.), καθώς κι ένα χρυσό κι ένα χάλκινο σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στα υπόλοιπα

Στα 5.000μ. των γυναικών ίσχυσε ο νόμος του φαβορί και η Elle St. Pierre επικράτησε με 14:40.34, με τις Cranny και Sweitzer να παίρνουν τα υπόλοιπα εισιτήρια για το Παρίσι (14:40.36 και 14:45.12 αντίστοιχα).

Τέταρτη με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν το φαινόμενο Parker Valby, η 21χρονη πρωταθλήτρια του NCAA (κολλεγιακού πρωταθλήματος) με 14:51.44.

Στα 1.500μ. των ανδρών έκπληξη ήταν η πρώτη θέση του Cole Hocker με σπουδαία επίδοση, 3:30.59, ενώ πέρασε το μεγάλο φαβορί ως δεύτερος, ο Yared Nuguse (3:30.86) και ο ανερχόμενος Hobbs Kessler (3:31:53).

Εκτός Ολυμπιακών έμειναν τρεις αθλητές που είχαν το ολυμπιακό όριο (Ciattei, Green και Wynne), καθώς και ο ξεχωριστός Craig Engels που ήταν 9ος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο