Μαγικός Καραλής – “Triple double” ο Jacob

Δείτε τι έγινε την τελευταία βραδιά των αγώνων

Share

Ένα ακόμα μετάλλιο, το τρίτο για τη χώρα μας στη διοργάνωση της Ρώμης, κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ των ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν συγκλονιστικός περνώντας με την πρώτη τα περισσότερα ύψη, και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο απέναντι σε πολύ σπουδαίους αντιπάλους.

Με επίδοση 5,87μ., επίδοση που αποτελεί νέο προσωπικό του ρεκόρ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τον σπουδαίο Mondo Duplantis που προσέθεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Ο Καραλής πέρασε διαδοχικά τα 5,50μ., 5,65μ., 5,75μ., 5.82 και 5,87μ., ενώ δοκίμασε και να περάσει πάνω από τα 6,02μ. αλλά δεν τα κατάφερε.

Όπως και να έχει ήταν για μία ακόμα φορά εξαιρετικός, όπως και πριν λίγους μήνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Σαρωτικός ο Jacob και στα 1.500μ.

Αξεπέραστος είναι πλέον ο Jacob Ingebrigtsen αφού για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση έκανε το νταμπλ κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 5.000μ όσο και στα 1.500μ.

Ο Νορβηγός περίμενε όντας τελευταίος στην πρώτη στροφή του τελικού των 1.500μ. για να κάνει από εκείνο το σημείο την επίθεση του και να μπαίνει μπροστά.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία το μόνο που έγινε ήταν να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά του για να τερματίσει σε 3:31.95 και νέο ρεκόρ αγώνων, καλύπτοντας μάλιστα την τελευταία στροφή σε 53”!

Πολύ μεγάλη μάχη έγινε για τα υπόλοιπα μετάλλια, με τον Βέλγο Jochem Vermeulen να “κλεβει” την τελευταία στιγμή το ασημένιο (3:33.30 και νέο ατομικό ρεκόρ) από τον Ιταλό Pietro Arese που έμεινε τρίτος με 3:33.34, ενώ πολύ κοντά ήταν και ο τέταρτος, επίσης Βέλγος, Ruben Verheyden με 3:33.40.

Ο Ισπανός Mechaal που είχε δυνάμεις κλείστηκε αρκετά στην τελική ευθεία, κι έμεινε πέμπτος, ενώ το άλλο μεγάλο φαβορί, ο Γάλλος Habz βρέθηκε στην έβδομη θέση.

Ο Lobalu στα 10.000μ.

Στον μεγάλο τελικό των 10.000μ. είχαμε μία μάχη μέχρι τέλους και όλα κρίθηκαν στην τελική ευθεία. Εκεί πιο δυνατός ήταν ο Ελβετός Dominik Lobalu και με 28:00.32 πήρε το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας δεύτερο τον Yann Schrub από την Γαλλία με 28:00.48 και τρίτο τον Ισπανό Ndikumwenayo, ενώ το μεγάλο φαβορί, ο Σουηδός Andreas Almgren έμεινε τελικά τέταρτος, παρά το γεγονός ότι μπήκε πρώτος στην τελική ευθεία.

Δείτε τι έγινε στην πρώτη σειρά των 10.000μ. όπου συμμετείχαν και οι Έλληνες δρομείς

Εντυπωσιακές οι σκυταλοδρομίες

Το πρόγραμμα περιελάμβανε και τους τελικούς των σκυταλοδρομιών με την Μ. Βρετανία να κερδίζει τα 4×100μ. των γυναικών, και την Ιταλία των ανδρών.

Μάλιστα στον τελικό των ανδρών συμμετείχε και η δική μας χώρα με τους Μυριανθόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Γκαραγκάνη και Νυφαντόπουλο (κατά σειρά) που κατέλαβαν την 7η θέση με επίδοση 39.39.

Τέλος, στα 4×400μ. των ανδρών χρυσή ήταν η ομάδα του Βελγίου, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η ομάδα της Ολλανδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΔΥ Πάτρας: Νέος πρόεδρος
Η σύσταση του ΔΣ του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο