Aυλαία στο Ευρωπαϊκό, Σταμούληδες και Αναγνώστου στα 10.000μ.

Δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας

Share
ROME, ITALY - JUNE 09: (EDITORS NOTE: Image has been created using a star filter) Athletes compete in the Women's 1500m Final on day three of the 26th European Athletics Championships - Rome 2024 at Stadio Olimpico on June 09, 2024 in Rome, Italy. (Photo by Mattia Ozbot/Getty Images for European Athletics)

Πέφτει η αυλαία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουνίου με αρκετές ελληνικές συμμετοχές.

Στο αγώνισμα των 10.000μ. των ανδρών όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία σε δύο τελικές σειρές, θα έχουμε και ελληνική εκπροσώπηση και μάλιστα τριπλή. Στον αγώνα και στην πιο αργή από τις δύο σειρές θα λάβουν μέρος ο Κώστας Σταμούλης, ο Νίκος Σταμούλης και ο Μάριος Αναγνώστου.

Ο Κώστας Σταμούλης έχει φέτος πετύχει την καλύτερη του επίδοση στην απόσταση με 29:08.17 και έχει την 15η καλύτερη ανάμεσα στους 18 της σειράς, ο αδερφός του Νίκος έχει ρεκόρ 29:24.07 φέτος έχει τρέξει σε 29:33.17 και είναι 17ος, ενώ ο Μάριος Αναγνώστου έχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ 29:15.92 και φετινό 29:58.66 και έχει την 18η επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Η συγκεκριμένη κούρσα θα πάρει εκκίνηση στις 21:12 ώρα Ελλάδος και θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί χρονικά.

Σε ό,τι αφορά τη γρήγορη σειρά, εκεί θα λάβουν μέρος 28 δρομείς, ανάμεσα τους και οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι στην απόσταση. Μεγάλα φαβορί, χωρίς αμφιβολία, είναι οι Ισπανοί Ndikumwenayo, Fifa και Oukhelfen, ο Βέλγος Isaac Kimeli, o Γάλλος Jimmy Gressier, o νικητής του Ημιμαραθωνίου Crippa, o Eλβετός Lobalu, και φυσικά, ο Σουηδός Andreas Almgren που έχει και την καλύτερη επίδοση, 26:52.87.

Η ώρα εκκίνησης αυτής της σειράς είναι στις 22:44.

Ο Καραλής στον τελικό

Από ελληνικής πλευράς έχουμε τη συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του άλματος επί κοντώ που θα διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και το τρίτο για τη χώρα μας στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό μετά από αυτά της Κατερίνας Στεφανίδη και του Μίλτου Τεντόγλου.

Και τα υπόλοιπα

Και φυσικά θα δούμε τον μεγάλο τελικό των 1.500μ. των ανδρών που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον με τον Jacob Ingebrigtsen, τον τελικό των 800μ. των γυναικών, αλλά και τις μεγάλες σκυταλοδρομίες 4×400μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 14-15 Σεπτεμβρίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκε ο OlymposX!
Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο