Ασημένια η Στεφανίδη στην Ρώμη

5ο μετάλλιο για την Κατερίνα σε Ευρωπαϊκά ανοιχτού

Share
ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 4η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Για μία ακόμα φορά η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε πόσο σπουδαία αθλήτρια είναι και πετυχαίνοντας την καλύτερη της φετινή επίδοση στον τελικό του άλματος επί κοντώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο για τη χώρα μας!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 4.73μ., κι ενώ είχε φτάσει αλάνθαστη ως εκεί, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από την Ελβετίδα Moser που πέτυχε νέο εθνικό ρεκόρ με 4.78μ., ενώ τρίτη ήταν η Βρετανίδα Molly Caudery επίσης με 4.73μ.

Aυτό ήταν το 5ο μετάλλιο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού για την Κατερίνα, τρίτο χρυσό μετά από το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο, ενώ έχει ακόμα δύο ασημένια (Ζυρίχη 2014, Μόναχο 2022), αλλά και από ένα χρυσό και ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκά κλειστού.

Και φυσικά, ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας μετά στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης μετά από το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος!

Εξαιρετική η Πολυνίκη

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τα πήγε περίφημα στον ημιτελικό των 200μ. και με νέο προσωπικό ρεκόρ, 22.84 πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Οι τελικοί

Στους μεγάλους τελικούς της Δευτέρας ο Γάλλος Alexis Miellet με προσωπικό ρεκόρ, 8:14.01, έκανε μία μίνι έκπληξη στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια και ουσιαστικά στα τελευταία μέτρα της κούρσας πήρε το χρυσό από τον συμπατριώτη του Βedrani (8:14.36), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γερμανός Bebendorf με 8:14.41.

Ο Ιταλός Ζoghlami ήταν αρκετά μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, 500μ. πριν το τέλος τον έφτασαν οι αντίπαλοι του και τον πέρασαν μαζικά στα τελευταία 200μ. με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά 8ος.

Στα 400μ. των ανδρών ο Βέλγος Doom ήταν φανερά πιο δυνατός και με 44.15 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Πολωνή Kaczmarek πέτυχε σπουδαία επίδοση με 48.98. Τέλος, στα 200μ. νικητής ήταν ο Ελβετός Mumenthaler με 20.28.

Μαρινάκου και Λαβασά στα 10.000μ.

Στο σημερινό πρόγραμμα από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Αναστασίας Μαρινάκου και της Δάφνης Λαβασά στον τελικό των 10.000μ. στις 10:30μ.μ. καθώς και η συμμετοχή της Ελίνας Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού.

Ακόμα, έχουμε τις συμμετοχές των ομάδων μας 4×100μ. σε άνδρες και γυναίκες στους ημιτελικούς, καθώς και του Γιάννη Κυριαζή στον προκριματικό του ακοντισμού.

Θυμηθείτε τι έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Tor de Geants
Δείτε τους χρόνους τους
Ημερίδα: Παιδί και Αθλητισμός
«Αθλούμαι συχνά, Τρώω σωστά, Ζω καλά…» το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Το 7ο “OLYMPIC DAY RUN” GREECE ΣΤΗΝ 88η ΔΕΘ
Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, Πετάμε Ψηλά!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο