Σπουδαία παγκόσμια ρεκόρ Κ20 σε 1.500 και 3.000μ. σε κλειστό στίβο

Δύο νεαρές από την Αιθιοπία έσπασαν τα χρονόμετρα

Share

Σπουδαίες επιδόσεις έγιναν σε αγώνες κλειστού στίβου στις ΗΠΑ, κυρίως, από νεαρές δρομείς από την Αιθιοπία.

Συγκεκριμένα, στο New Balance Grand Prix στην Βοστόνη η 18χρονη (!) Birke Haylom έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ. Κ20 με την απίστευτη επίδοση 3:58.43. Η γεννημένη το 2006, Haylom, ήταν δεύτερη χάνοντας μόνο από την απίστευτη Gudaf Tsegay που σημείωσε 3:58.11!

Στο ίδιο μίτινγκ η συμπατριώτισσά της και επίσης 19 ετών, Melknat Wudu, συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην ίδια κατηγορία στα 3.000μ. με επίδοση 8:32.34 κατακτώντας την τρίτη θέση στο αγώνισμα!

Στα 3.000μ. μάλιστα πολύ καλή επίδοση σημείωσε και η νικήτρια του αγώνα, η Αυστραλή Jessica Hull με 8:24.93, ενώ δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Elle St Pierre σε 8:25.25.

Στο ίδιο μίτινγκ, έκπληξη ήταν η νίκη του Αμερικάνου Hobbs Kessler στα 1.500μ. με 3:33 αφήνοντας δεύτερο τον Bρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022, Jake Wightman.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα: Για το κρύωμα μετά τον Μαραθώνιο φταίει το... προαγωνιστικό άγχος!
Κι, όμως δεν είναι αυτό που νομίζατε…
43ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.
1.500 δρομείς έγραψαν με χρυσά γράμματα τη νέα σελίδα στην ιστορία της διοργάνωσης
Sam Ruthe: Το παιδί-θαύμα από την Νέα Ζηλανδία ξαναχτύπησε!
Απίστευτες επιδόσεις και πάλι από τον 16χρονο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο