Την έκπληξη η Sha Carri Richardson στα 100μ. – Η 3η ημέρα του Πρωταθλήματος

Τι έγινε την τρίτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου

Share

Η νεαρή Αμερικανίδα Sha Carri Richardson έκανε τη μίνι έκπληξη στον τελικό των 100μ. των γυναικών την τρίτη ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στην Βουδαπέστη.

Η μικρόσωμη σπρίντερ αν και στον ημιτελικό δεν έτρεξε καλά, στον μεγάλο τελικό έκανε φοβερή κούρσα από τον ένατο διάδρομο κι έφτασε στη νίκη με 10.65 που αποτελεί και νέο ρεκόρ διοργάνωσης.

Έτσι, άφησε στα χαμηλότερα σκαλιά του βάθρου τις δύο Τζαμαϊκανές, Shericka Jackson και Shelly Ann Fraser Pryce που ήταν και τα μεγάλα φαβορί. Η Jackson σημείωσε 10.72, και η 36χρονη Fraser 10.77 κατακτώντας το 15o (!) μετάλλιο στην καριέρα της σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (10 χρυσά, 4 ασημένια κι 1 χάλκινο)!

Στον τελικό των 110μ. με εμπόδια των ανδρών μεγάλος νικητής ήταν ο Αμερικάνος Grant Holloway σε 12.96 και ακολούθησαν ο Τζαμαϊκανός Parchment και ο Αμερικάνος Roberts σε 13.07 και 13.09 αντίστοιχα.

Από ελληνικής πλευράς, στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη τραυματίστηκε και έμεινε εκτός συνέχειας, όπως και η Ελένη Πόλακ.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Δήμητρα Γναφάκη στην πέμπτη προκριματική σειρά των 400μ. με εμπόδια τερματίζοντας σε 56.18 που είναι η καλύτερη φετινή της επίδοση, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Hoka UTMB
Aρκετές συμμετοχές και φέτος – Οι χρόνοι τους
Μαραθώνιος Ηπείρου «Βασιλιάς Πύρρος»
Ανακοίνωση διεξαγωγής αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο