Την Κυριακή 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 5ος Αγώνας Δρόμου Ν. Αγχιάλου. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης με το άνοιγμα των εγγραφών.
5ος Αγώνας Δρόμου Ν. Αγχιάλου – Πληροφορίες αγώνα
Το γραφικό λιμανάκι της Ν. Αγχιάλου ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις 22 Μαρτίου 2026, τους δρομείς του 5ου Αγώνα Δρόμου των 10χλμ. και 5 χλμ. καθώς και του παιδικού αγώνα ” Feel my power Feninna”, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της 16χρονης Φενίννας Βασιλού, μαθήτριας και αθλήτριας στίβου στην Αθλητική Ακαδημία Άτλας, που έχασε τη μάχη από ένα αρκετά σπάνιο και επιθετικό τύπο καρκίνου.
Η εκκίνηση των πέντε χιλιομέτρων θα δοθεί στις 10:00, ενώ των δέκα χιλιόμετρων στις 11:00, ο αγώνας θα υποστηρίζεται από σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και τεχνικά μπλουζάκια. Οι εγγραφές γίνονται στη διεύθυνση: http://www.sdyvkentavros.com/anchialosrace/
Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και διασχίζει τόσο την παραλία της Ν. Αγχιάλου, αλλά και τους περίφημους αμπελώνες που παράγεται το τσίπουρο και τα κρασιά του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού « Η Δήμητρα», που είναι και βασικός χορηγός του αγώνα.
Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα θα δοθεί στις 11:00, η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι εγγραφές θα γίνονται την ημέρα του αγώνα και σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν μετάλλια και η ομάδα RMC Support Greece_Feel My Power_Feninna θα προσφέρει τις κονκάρδες με το emoji που σχεδίασε η Φενίννα όταν έχασε τα μαλλιά της.
Διοργανωτές είναι ο Κένταυρος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου-Διεύθυνση Αθλητισμού και η Κοινότητα Ν. Αγχιάλου, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ Σέγας Θεσσαλίας και με την υποστήριξη της Αθλητικής Ακαδημίας «Άτλας Βόλου», της Νίκης Βόλου και της ΕΠΦΑ Μαγνησίας.
Πολύτιμες υπηρεσίες θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και η Ασπίδα Προστασίας Ν. Αγχιάλου.
Τον αγώνα στηρίζουν επίσης η Ένωση Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος η Νέα Αγχίαλος, Σύλλογος Γυναικών Ν. Αγχιάλου, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ν. Αγχιάλου, Σύλλογος Οξυωτών Ν. Αγχιάλου , 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν. Αγχιάλου, Α.Σ. Πύρασος, Ultra Pelion Trail, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροθηβών καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς – σύλλογοι.
Η διοργάνωση θα στηρίξει το κοινωνικό παντοπωλείο Ν. Αγχιάλου.
Προκήρυξη, πληροφορίες και εγγραφές: http://www.sdyvkentavros.com/anchialosrace/
#savethedate #anchialosrace #sdyvkentavros


































