Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Ξεσκουριάζω» 2024

Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Ξεσκουριάζω» 2024. Ακολουθούν οι πληροφορίες της διοργάνωσης.

Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Ξεσκουριάζω» 2024 – Πληροφορίες αγώνα

Για άλλη μία χρονιά δε θα μπορούσε να λείπει από το καλεντάρι των αγώνων το “ΞεΣκουριάΖω Trail”. Σε μια περίοδο που η γη λεηλατείται, τα νερά και τα δάση καταστρέφονται, αναδεικνύεται η ανάγκη προστασίας τους. Γι’ αυτό και το “ΞεΣκουριάΖω” δεν αποτελεί απλώς ένα αθλητικό γεγονός. Είναι ένας αγώνας που ήταν, είναι και θα παραμείνει αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού που απειλεί το βουνό, τα νερά, τις ζωές των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής.

Την Κυριακή 6 Οκτώβρη δίνουμε το 11ο μας ραντεβού στην πλατεία της Μεγάλης Παναγιάς για να τρέξουμε μαζί στους Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» στο όρος Κάκαβος, στο δάσος των Σκουριών.

Στις 6 Οκτώβρη τρέχουμε για το Περιβάλλον, τρέχουμε για τη Ζωή, τρέχουμε ενάντια στην Καταστροφή!

Η διοργάνωση αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινού Τρεξίματος (ITRA – International Trail Running Association) ενώ ο αγώνας των 24km έχει ενταχθεί τόσο στην βαθμολογία της ITRA (1 – ITRA Point) όσο και της UTMB Index. Ο αγώνας των 14km αποτελεί επίσης αναγνωρισμένο αγώνα από την ITRA και συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα βαθμολόγησης της. Και οι δύο αγώνες αποτελούν κομμάτι της “ITRA National League 2024”. Παράλληλα, την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο καθιερωμένος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5km γύρω από το χωριό Μεγάλη Παναγία.

Το μεσημέρι, αμέσως μετά τις απονομές των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με την μπάντα «Δρομολάγνοι».

Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας, διοργανώνει το ΞεΣκουριάΖω από το 2013. Τα προηγούμενα 10 χρόνια έχουμε ζήσει ιδιαίτερες στιγμές και εμπειρίες, χαμόγελα και συγκινήσεις, τερματισμούς και εκκινήσεις. Συναντηθήκαμε με ανθρώπους από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και κόσμο από το εξωτερικό. Σκοπός μας παραμένει η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους/ες και για πάντα.

Οι εγγραφές για το ΞεΣκουριάΖω έχουν ξεκινήσει!

• Ηλεκτρονικές εγγραφές εδώ: https://xeskouriazo.gr/registrations/

• Λήξη Εγγραφών: 22 Σεπτέμβρη 2024

06 Οκτώβρη 2024 | Πλατεία Χοροστάσι Μεγ. Παναγίας

Εκκίνηση Αγώνα 24km (+1200m): 10:00 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα 24km: https://xeskouriazo.gr/24km-race/

Εκκίνηση Αγώνα 14km (+560m): 11:30 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα 14km: https://xeskouriazo.gr/14km-race/

Εκκίνηση Αγώνα 5km: 11:15 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα 5km: https://xeskouriazo.gr/5km-race/

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο αγώνας μας είναι αδελφοποιημένος με τον Ημιμαραθώνιος Πάικου, ο οποίος επίσης είναι αφιερωμένος στην προστασία της φύσης! Γι’ αυτό, μετά το ΞεΣκουριάΖω, θα βρεθούμε για άλλη μια φορά εκεί!

Επικοινωνία/Πληροφορίες

Τηλέφωνα: 6974489919, 6945203239
Email: [email protected]
Facebook: Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος “Ξεσκουριάζω”
Instagram: instagram.com/xeskouriazo_trail/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2nd Amira Run experience 2024
Αγώνες 5 και 10χλμ.
ΕΕΑ - Athens Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
7o Olympic Day Run
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο