35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης

Share

Το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 39,5χλμ. στη διαδρομή που ίσχυε και το 2022, και δύο αγώνες μικρότερης απόστασης 5 & 15χλμ.

Ακολουθούν οι πληροφορίες

35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

Άρθρο 1. Σχετικά με τη διοργάνωση
Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου (ΟΜΟ) είναι μια διοργάνωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
 
Άρθρο 2. Ο Αγώνας
Ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος μήκους 39.500 μέτρων. Διασχίζει ορεινή έκταση με αφετηρία και τερματισμό το Καταφύγιο «Δημήτρης Μπουντόλας» στη θέση Σταυρός Ολύμπου (υψόμετρο 920 μέτρα). Ο αγώνας λαμβάνει χώρα κυρίως σε ορεινά μονοπάτια με συνολική υψομετρική ανάβαση 2.800 μέτρων και κατάβαση 2.800 μέτρων.
Ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις 07:00 π.μ. και θα έχει διάρκεια 11 ώρες.
 
Άρθρο 3. Συμμετοχή- Προϋποθέσεις και Γενικές Πληροφορίες
Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον συγκεκριμένο Κανονισμό.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται σε διακόσιους (400). Κριτήριο για την εισαγωγή στη λίστα των συμμετεχόντων αποτελεί η ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγγραφής. Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει ή να μειώσει τον παραπάνω αριθμό.

Κάθε συμμετέχων καλό θα είναι να έχει πραγματοποιήσει προαιρετικά μία ιατρική εξέταση πριν από τον αγώνα, πιστοποιώντας ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε αγώνα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο συμμετέχων με τη συμπλήρωση της αίτησης δηλώνει ότι η υγεία του τού επιτρέπει να λάβει μέρος στη διοργάνωση.
Η συμμετοχή στον αγώνα γίνεται με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, και την πληρωμή του αντιτίμου εντός της προθεσμίας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται το περιβάλλον στο οποίο συμμετέχουν και να το διατηρούν καθαρό. Όλες οι συσκευασίες καταναλωθέντων προϊόντων ή άλλα υπολείμματα που προέρχονται από τους αθλητές πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα δοχεία. Η μη συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα συνεπάγεται την άμεση ακύρωση του συμμετέχοντα. Αυτό μπορεί να γίνει με απλή μαρτυρία οποιουδήποτε μέλους της διοργάνωσης του αγώνα.

Δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει διακοπή της οδικής κυκλοφορίας, οι συμμετέχοντες πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες χρήσης των δημόσιων οδών. Επίσης, πρέπει να σέβονται την ιδιωτική περιουσία. Οι συμμετέχοντες θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από ενέργειές τους και για τυχόν αποζημίωση που προκύπτει από αυτές.
Στα σημεία διέλευσης που η διοργάνωση θεωρεί ότι είναι κατάλληλα, θα είναι παρόντα μέλη της. Θα υπάρχουν επίσης διαθέσιμες πρώτες βοήθειες σε όλους τους σταθμούς τροφοδοσίας και σε ορισμένα μεμονωμένα σημεία.
Πριν από τον αγώνα, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν αναπτύξει μια ουσιαστική ικανότητα αυτάρκειας, η οποία εξασφαλίζει τη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από αγώνες αυτού του είδους, και ιδίως των δυσμενών καιρικών συνθηκών όπως άνεμος, κρύο, ομίχλη βροχή και χιόνι.
Η κατώτερη ηλικία συμμετοχής στους αγώνες είναι τα 18 έτη, συμπληρωμένα την ημέρα του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν τη διαδρομή και τις προδιαγραφές του αγώνα και να είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι γι’ αυτόν.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σωματικά και ψυχικά προβλήματα που οφείλονται σε υπερβολική κόπωση, πεπτικά προβλήματα, πόνο στους αρθρώσεις και στους μύες. Θα πρέπει να έχουν, μεταξύ άλλων, επίγνωση ότι δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της διοργάνωσης να βοηθήσει έναν συμμετέχοντα να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και ότι αυτό εξαρτάται κυρίως από την ικανότητά του να προσαρμοστεί στις καταστάσεις που προκύπτουν από αυτού του είδους αγώνα.
Απαγορεύεται κατηγορηματικά η λήψη εξωτερικής βοήθειας οποιουδήποτε είδους, με εξαίρεση τους σταθμούς τροφοδοσίας. Ομοίως, απαγορεύεται να αγωνίζεται κάποιος συνοδευόμενος από άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα ως αθλητές στον αγώνα.

Οι αριθμοί των συμμετεχόντων πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι άμεσα ορατοί και δεν πρέπει να κοπούν, να διπλωθούν ή να τροποποιηθούν. Η μη συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα οδηγεί σε άμεση αποβολή του διαγωνιζόμενου.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οποιοσδήποτε αθλητής εγκαταλείψει  υποχρεούται να ενημερώσει τα μέλη της διοργάνωσης.
Οι αθλητές του Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου πρέπει να φέρουν μαζί τους ποτήρι ή υδροδοχείο.
 
 Άρθρο 4. Σχετικά με την εγγραφή
Η εγγραφή είναι προσωπική και προϋποθέτει την αποδοχή όλων των κανόνων που έχει θεσπίσει η διοργάνωση σε αυτόν τον κανονισμό και σε τυχόν άλλες επιπρόσθετες οδηγίες.
Η εγγραφή πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας athletopia.com (πατήστε εδώ) της διοργάνωσης, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής και καταβάλλοντας το αντίτιμο εγγραφής. Ο συμμετέχων είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια των στοιχείων του.
Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη εάν η ασφαλιστική εταιρεία αρνηθεί να αναλάβει την κάλυψη κάποιου συμμετέχοντα, εφόσον υπάρχει λανθασμένη καταχώριση στοιχείων στη φόρμα εγγραφής από αυτόν.

Οι εγγραφές θεωρούνται έγκυρες μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ποσού.
Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα, ακόμη και πριν από την εκκίνησή του, οποιονδήποτε συμμετέχοντα ο οποίος, μέσω της συμπεριφοράς του, επηρεάζει τη διαχείριση ή/και την εύρυθμη λειτουργία του αγώνα. Εάν συμβεί αυτό, δεν θα επιστραφούν  τα χρήματα που κατατέθηκαν για την εγγραφή.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν απόδειξη της πληρωμής τους κατά τη διαπίστευσή τους.
Η επιστροφή του τέλους συμμετοχής είναι δυνατή μόνο για σοβαρούς λόγους, για τους οποίους ενημερώνεται εγκαίρως η διοργάνωση.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€

Το τέλος συμμετοχής περιλαμβάνει:

  • Αριθμό συμμετοχής
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
  • Μπλουζάκι διοργάνωσης.
  • Τροφοδοσία.
  • Αναμνηστικό μετάλλιο.
  • Πρώτες βοήθειες σε συγκεκριμένα μεμονωμένα σημεία και στον τερματισμό.
  • Χώρο για αλλαγή ρούχων.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλους τους κανονισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.eosthessalonikis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4th Health Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ειδικές early bird εγγραφές
42ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο