Ριγκατόνι από φακές σε κρεμώδη σάλτσα από λευκά φασόλια και φασκόμηλο
Ενεργειακό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες.
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ:
• 350 γρ. λευκά φασόλια (βρασμένα)
• 150 γρ. ριγκατόνι από φακές
• 4 κ.σ. διατροφική μαγιά σε νιφάδες
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κούπα νερό
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1/4 κ.σ. κουρκουμάς
• 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• 1 κ.σ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο
• ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
• ανάλογο αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά από φακή, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζουμε καλά και συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Βράζουμε τα φασόλια σε ανάλογο σκεύος με λίγο αλάτι και φύλλο δάφνης (αφού τα έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη ημέρα). Στραγγίζουμε τα υγρά τους και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με τον κουρκουμά, το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη δια-τροφική μαγιά, το νερό (ή τα υγρά του βρασμού) και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση, δηλαδή, το μείγμα μας να γίνει λείο και απαλό στην υφή. Τέλος, αναμειγνύουμε τη ζεστή κρέμα με τα βρασμένα ζυμαρικά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι-πιπέρι, αλλά και το χυμό λεμονιού με το ξύσμα του.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά µερίδα:
Ενέργεια: 1228 / 614 kcal
Πρωτεΐνες: 85,95 / 42,97 γρ.
Υδατάνθρακες: 177 / 88,5 γρ.
Λίπη: 19,6 / 9,8 γρ.
Συντομεύσεις: κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο
Δημοσίευση στο Runner 106, του Θοδωρή Μήτση Consultant Chef & Healthy Food Developer, www.theodoremitsis.gr