Στο μονοπάτι του Εφιάλτη

Ο Σύλλογος Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας «Τραχίνα», προκηρύσσει τον 3ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία «Ανοπαία Ατραπός». Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 25/04/2010 σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου όρους Καλλίδρομο. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τις Θερμοπύλες.

Share

Στην ιστορική διαδρομή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τις Θερμοπύλες στο όρος Καλλίδρομο θα κινηθούν όσοι συμμετέχουν στον 3ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία «Ανοπαία Ατραπός» που διοργανώνει ο Σύλλογος Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας «Τραχίνα».

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι εγγραφές ξεκινούν από την Παρασκευή 19/02/2010 και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 19/04/2010 και μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους:
α) ηλεκτρονικά με μήνυμα στο e-mail: [email protected] όπου θα πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, ο σύλλογος (αν υπάρχει) και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
β) τηλεφωνικά στα 6932352546 και 6932271106
Το κόστος συμμετοχής: 10€.

Την ημέρα του αγώνα η γραμματεία θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα είναι και ο τερματισμός. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο από τις 08:00 έως τις 09:15. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Αφού παραλάβουν τον αριθμό τους και τα αναμνηστικά δώρα θα μεταφερθούν με λεωφορεία του συλλόγου στο σημείο της εκκίνησης η οποία θα δοθεί στις 10:00. Το τελευταίο λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 09:30. Αθλητές που δεν έχουν κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά δεν μπορούν να δηλωθούν εκείνη την ημέρα.

Περιγραφή διαδρομής
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16χλμ. από τα οποία το 80% είναι μονοπάτια και το 20% δασικοί δρόμοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι 510μ. ενώ 1050μ. είναι η αρνητική υψομετρική.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ι.Μ. Δαμάστας. Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ. Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια.. Για 1χλμ. η διαδρομή κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχή κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα. Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα αλλά και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχιακές λιμνούλες. Η κατάληξη του αγώνα θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Σταθμοί ανεφοδιασμού
Στη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε (5) σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό ή ισοτονικό. Έτσι θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι αθλητές να έχουν εφόδια μαζί τους. Απαραίτητο θεωρείται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια κατάλληλα για αγώνες βουνού).

Οι 5 σταθμοί ανεφοδιασμού είναι οι εξής:
Είσοδος μονοπατιού 2ο χλμ.
Παναγιά 4,5χλμ.
Στάνη Αρβανίτη 7ο χλμ.
Στάνη Τετριμήδα 10ο χλμ.
Παλιός δρόμος 13ο χλμ.

Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους. Η σήμανση έγινε με κορδέλες λευκού – κόκκινου χρώματος. Βέβαια υπάρχει και μόνιμη σήμανση από άσπρα – κόκκινα μεταλλικά πλαίσια.

Κατά τον τερματισμό οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και μικρογεύμα. Οι τρεις πρώτοι άντρες και γυναίκες θα βραβευθούν με κύπελλα. Αξίζει να αναφερθεί πως δίπλα στο χώρο του τερματισμού υπάρχουν θερμά λουτρά που είναι ιδανικά για χαλάρωση μετά τον αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»
18-10-2015: Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, τον καθιερωμένο τους αγώνα ορεινού δρόμου στο δάσος της Δυτικής Πάρνηθας.
Τα αποτελέσματα του αγώνα της Νεάπολης Αγρινίου
Το Σάββατο 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο 18ος Λαΐκός Αγώνας Δρόμου Νεάπολης Αγρινίου με τη συμμετοχή 70 περίπου δρομέων. Πρώτος νικητής στον αγώνα που ξεκίνησε στις 19:30 το απόγευμα ήταν ο Κώστας Τουσέ της Γυμναστικής Ένωλης Αγρινίου ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Αθηνά Σταμούλη του ίδιου συλλόγου με 40:14 η οποία ήταν και 6η στη γενική κατάταξη.
Τερμάτισε και ο Γουίλιαμ Ζίχελ τον αγώνα των 1.000 μιλίων σε 13 ημέρες 20 ώρες 8 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο!!!
Με τον τερματισμό ενός ακόμα δρομέα, του Γουίλιαμ Σίχελ στα 1.000 μίλια ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες η 14η ημέρα του Athens Ultramarathon Festival 2010 με 18 δρομείς να συνεχίζουν το τρέξιμο στην κυκλική διαδρομή του 1 χλμ. στο Ελληνικό. Οι 7 από αυτούς ολοκληρώνουν συμμετέχουν στον αγώνα των 1.000 μιλίων ενώ οι υπόλοιποι 11 στον αγώνα των 7 ημερών την 5η.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο