3rd Alfeios Trail Run

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
3rd-Alfeios-Trail-Run

To Σάββατο 17 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο αγώνας: 3rd Alfeios Trail Run. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

3rd Alfeios Trail Run – Προκήρυξη

3rd Alfeios Trail Run 2024 ‘‘ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ’’

Ο Ιέραξ Καλυβακίων, με συνδιοργανωτές και φέτος την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων προκηρύσσει τον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία ALFEIOS TRAIL RUN ‘‘ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ’’.

Οι αγώνες αποτελούνται από δύο διαδρομές 17 και 6 χιλιομέτρων καθώς και

Ο γύρος του χωριού κυρίως για τα παιδιά.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στα Νέα Καλυβάκια του Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Νομού Ηλείας το απόγευμα του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2024.

ΏΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

α. διαδρομής 17 χλμ. Ώρα 18:00 μμ
β. διαδρομής 6 χλμ. Ώρα 18:15 μμ
γ. διαδρομής ο γύρος του χωριού. Ώρα 18:30μμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η διαδρομή των 17 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Καλυβακίων, με χρονικό όριο 3 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι χωμάτινος αγροτικός δρόμος και το υπόλοιπο 10% ασφάλτινος.

Η διαδρομή των 6 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Καλυβακίων, με χρονικό όριο 1,5 ώρες. Το 60% είναι ασφάλτινος αγροτικός δρόμος και το υπόλοιπο 40% χωμάτινος παραποτάμιος δρόμος.

Η διαδρομή των 1.600 μέτρων έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Καλυβακίων, με χρονικό όριο 30 λεπτά. Ο γύρος του χωριού και είναι 100% ασφάλτινος δρόμος.   

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με κόκκινο χρώμα σε εμφανή σημεία, με ταινία έργου και με ξύλινες πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Αγώνας 17 χλμ. ανδρών: 18 – 29/30 – 40 /40- 50/50 και άνω.
Αγώνας 17  χλμ. γυναικών: 18 – 39 / 40 και άνω.
Αγώνας 6 χλμ. ανδρών: 18 – 29/30-40 / 40-50 / 50 και άνω.
Αγώνας 6 χλμ. γυναικών: 18 – 39 / 40 και άνω.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στο [email protected] ή να κατατεθεί στη Γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά πατώντας εδώ

 και η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, με κατάθεση γράφοντας το ονοματεπώνυμο και στον κάτωθι λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς Αρ. Λογαριασμού: IBAN: GR 77 0171 3260 0063 2601 0093 087,  Αριθμός Λογαριασμού: 6326-010093-087, Όνομα δικαιούχου: Γεωργακόπουλος Πάνος.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10.00 € για τον αγώνα των 17 χιλιομέτρων, 5.00 € για τον αγώνα των 6 χιλιομέτρων και δωρεάν για την διαδρομή ο γύρος του χωριού.

Εάν υπάρχει κατάθεση χρημάτων, περισσότερο του ενός αθλητή, να αναγράφονται ξεχωριστά τα ονοματεπώνυμα. Να αποστέλλεται το αποδεικτικό στο email: [email protected]  ή με μήνυμα στο προφίλ μας στο FACEBOOK «Alfeiosrun Kalyvakia».

Για την ομαλότερη λειτουργία και προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΙΤΑ έως και την Δευτέρα 12/08/2024 και ώρα 23:59μμ. Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας δεν θα γίνουν άλλες εγγραφές.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει: την Παρασκευή 16/08/2024 από τις 17:00μμ έως 19:00μμ στο Κοινοτικό Γραφείο Καλυβακίων και το Σάββατο 17/08/2024 από τις 17:00μμ στην κεντρική πλατεία Καλυβακίων, (σημείο της εκκίνησης και τερματισμού) για τις τελευταίες παραδόσεις των ήδη εγγεγραμμένων αθλητών, όπου θα ακολουθήσει και η σχετική ενημέρωση των διαδρομών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει φροντίσει για την ασφάλεια των αθλούμενων με την παρουσία της Εθελοντικής Ομάδας, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των διαδρομών. Στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και Εθελοντική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών του Ιέραξ Καλυβακίων.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ – ΚΥΠΕΛΛΑ

Στους αγώνες θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό T-shirt και party έκπληξη στο τέλος του αγώνα.

Οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης των δύο αγώνων 17 και 6 χλμ.

Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες, όλων των παραπάνω αναγραφόμενων κατηγοριών.

Σημείωση: Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν το λιγότερο 6 αθλητές-αθλήτριες.

Για την διαδρομή ο γύρος του χωριού θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΑ.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΑΦΟΔΙΑΣΜΩΝ

Οι σταθμοί θα είναι πλήρεις με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα : νερό – ισοτονικό – Cola – αλμυρά και γλυκά κ.α. Για περιβαλλοντολογικούς λόγους ΔΕΝ θα δίνεται μικρό μπουκάλι νερού από τους σταθμούς. Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς τροφοδοσίας. Στην διαδρομή των 17,5 χλμ θα υπάρχουν τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού και στην διαδρομή των 6 χλμ ένας σταθμός.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η οργανωτική επιτροπή δεν ευθύνεται για απώλεια ζωής, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται  να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.

Η επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής, όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος. Η επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Από Αθήνα. Το χωριό Νέα Καλυβάκια απέχει από την Αθήνα περίπου 288 χιλ. Ακολουθούμε την Ολυμπία οδό και στην συνέχεια της Κορίνθου – Τριπόλεως. Στρίβουμε στην έξοδο Πύργος/Κυπαρισσία. Ακολουθούμε πορεία προς Πύργο. Μετά το χωριό Κάτω Σαμικό στρίβουμε δεξιά στην διασταύρωση Κρεστένων. Συνεχίζουμε και στρίβουμε αριστερά στο κυκλικό κόμβο για Μακρίσια. Συνεχίζουμε στα Μακρίσια ευθεία για Νέα Καλυβάκια. 

Από Πάτρα. Το χωριό Νέα Καλυβάκια απέχει από την Πάτρα περίπου 115 χιλ. Ακολουθούμε την EO Πατρών – Πύργου – Κυπαρισσίας. Μετά το χωριό Καλλίκωμο στρίβουμε αριστερά στην διασταύρωση Κρεστένων. Συνεχίζουμε και στρίβουμε αριστερά στο κυκλικό κόμβο για Μακρίσια. Συνεχίζουμε στα Μακρίσια ευθεία για Νέα Καλυβάκια. 

Σημ.: Αν χρησιμοποιήσετε GPS ενδέχεται να δείτε διαφορετικές οδηγίες.

Θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες;

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

• mob.: 6946686332

• fb: Alfeiosrun Kalyvakia

• E-mail: [email protected] 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Πατήστε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
42ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
7ος Δρόμος Κάστρου Άργους
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο