Priza Vertical

Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα

Share
Priza-Vertical-2024

Το Σάββατο 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας κάθετης ανάβασης Priza Vertical. Ακολουθούν οι πληροφορίες της διοργάνωσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή Ορεινών Αγώνων Συρράκου εγκαινιάζει φέτος τον πρώτο ορεινό αγώνα κάθετης ανάβασης «Priza Vertical» στα πλαίσια του 6ου Syrrako Trail Run το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024. Σε μια ιδανική διαδρομή για αγώνα κάθετης ανάβασης που καταλήγει στη δημοφιλή για τους ορειβάτες κορυφή «Πρίζα» του Λάκμος στα 2.048 μ., με θέα το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και το Ιόνιο πέλαγος (υπό κατάλληλες καιρικές συνθήκες), οι διοργανωτές ευελπιστούν το “Priza Vertical ” να καταταγεί στους συναρπαστικούς αγώνες κάθετης ανάβασης στον ελλαδικό χώρο.

Οι αγωνιζόμενοι καλούνται να αναμετρηθούν με το χρονόμετρο σε μία απαιτητική ανάβαση με έντονες κλήσεις και τεχνικό τερέν. Πρόκειται για μια ανηφορική διαδρομή 4,070 χ.λ.μ., με 935 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Οι αγώνες αυτού του τύπου αποτελούν μια δύσκολη αθλητική δοκιμασία και είναι δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο.Οι κάθετοι αγώνες για γυναίκες και άνδρες αποτελούν πλέον μέρος όλων των διεθνών αγώνων βουνού. Αυτή η μορφή αγώνων είναι σχετικά νέα, πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία το 1994 και έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στους ευρωπαϊκούς κύκλους ορεινού τρεξίματος. Συνήθως διεξάγονται ταυτόχρονα με πιο παραδοσιακούς αγώνες όπως οι μαραθώνιοι και οι υπερμαραθώνιοι.

Αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος από αυτούς τους αγώνες είναι στο Fully της Ελβετίας.Μόνο λίγα μονοπάτια σε όλη την Ελλάδα μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους αγώνες. Δηλαδή σε απόσταση μικρότερη των 5 χ.λ.μ. (όπως ορίζουν τα διεθνή πρότυπα) η θετική υψομετρική διαφορά να κυμαίνεται στα 1.000μ.. Στον Όλυμπο το γνωστό μονοπάτι «Γουμαροστάλι» θεωρείται το δημοφιλέστερο Vertical rute στην Ελλάδα, με μια υψομετρική διαφορά χιλίων κάθετων μέτρων να ολοκληρώνεται σε απόσταση 4,3 χ.λ.μ..

Το Katara Vertical του Ursa Trail στο Μέτσοβο έχει αποκτήσει τους δικούς του λάτρεις τα τελευταία χρόνια, σε μια ιδανική διαδρομή με 4,6χλμ.απόσταση και με 870 μ. υψομετρική διαφορά με τερματισμό στην κορυφή της Κατάρας (θέση Βούλγαρη) στα 1820μ. υψόμετρο.Οι συρρακιώτες διοργανωτές είναι αισιόδοξοι ότι μετά το κλασικό Syrrako Trail Run που διεξάγεται φέτος για έκτη φορά την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, το Priza Vertical θα καταγράψει τη δική του ιστορία!

Δηλώστε συμμετοχή λοιπόν! Για πρώτη χρονιά δωρεάν!!! https://event.athletopia.com/prizavertical2024

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/syrrakotrail

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
21ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία»
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
6ος Δρόμος Μουσούρων
Δείτε περισσότερα
3o Sterea Run - Lamia Night Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο