1ος Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου 18 χλμ. «Φλόγα του Ησαΐα»

15-4-2018: Αγώνας 18 χλμ. στη Δεσφίνα Φωκίδας

Share

Την Κυριακή 15 Απριλίου θα διεξαχθεί στη Δεσφίνα Φωκίδας αγώνας με την ονομασία: 1ος Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου 18 χλμ. «Φλόγα του Ησαΐα».
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δεσφίνας ”Η ΠΡΟΟΔΟΣ” σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Δεσφίνας ”ΗΣΑΪΑ” , τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς ”ΑΚΟΛ” , με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας, του Δήμου Δέλφων και της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Δεσφίνας “ΗΣΑΪΑ”,τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς “ΑΚΟΛ”,με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας,του Δήμου Δελφών και της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας  προκηρύσσουν:

τον 1ο  Ημιορεινό αγώνα δρόμου ,μήκους 18 χλμ.με την ονομασία  «Φλόγα του Ησαία»  
Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή  15 Απριλίου 2018
Τόπος διεξαγωγής : Δεσφίνα Φωκίδας 
Ώρα διεξαγωγής : 10.00 π.μ
Πληροφορίες Διαδρομής
Η διαδρομή έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της Δεσφίνας,  ξεκινά από υψόμετρο 580 μέτρων, και φθάνει  υψηλότερο σημείο τα 880 μ στο 5,6 χλμ. Στη   διαδρομή τα 6,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 7,5 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 4 χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με θετική υψομετρική που αγγίζει τα 650 μ.
Η διαδρομή θα έχει σήμανση με : 
Με ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών και ξύλινες ταμπέλες σήμανσης.
Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα). 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Η διαδρομή προτείνεται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς δεν έχει  μεγάλο συντελεστή δυσκολίας 
Ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία οφείλει να καταθέσει, στη γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.  
Η μη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ  &  ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Οι εγγραφές ανοίγουν την Δευτέρα  12/03/2018 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή του αγώνα 1 ώρα πριν την εκκίνηση. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν:
Ηλεκτρονικά, κατεβάζοντας τη σχετική φόρμα από το Site:flogatouisaia.blogspot.gr και στέλντοτας την συμπληρωμένη μαζί με τη απόδειξη κατάθεσης στο παρακάτω email:[email protected] καθώς και στο fax:2265351402
Συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα στα γραφεία του συλλόγου.        
Κόστος συμμετοχής :5€
Πληρωμή στο λογαρισμό:5158-078035-332 ΙΒΑΝ:CR290172158000515807803532 Τράπεζα Πειραιώς
ΠΑΡΟΧΕΣ
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση,τροφοδοσία σε 4 σταθμούς, μετάλλιο, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, ιατρική κάλυψη πρόχειρο γεύμα και δώρο με τοπικά προιόντα. 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει την Κυριακή 15/04 18 και από ώρα 07.00π.μ στο χώρο εκκίνησης στην κεντρική πλατεία.                                        . 
Θα γίνει  τεχνική ενημέρωση στον χώρο της αφετηρίας, δέκα πέντε (15’) λεπτά πριν την εκκίνηση. 
Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά ορίζεται το χρονικό όριο των 4 ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα. Σε δύο σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα  καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών.
Αθλητής που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.
ΣΤΑΘΜΟΙ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
3,7 χλμ. πλήρης,
5,6 χλμ. πλήρης 
10 χλμ. πλήρης 
14,3 χλμ. πλήρης
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν  υδροδοχείο. Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο μίας χρήσης. 
ΕΠΑΘΛΑ
Αναμνηστικά – έπαθλα:
α.  Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες :
Κύπελλο – Μετάλλιο τερματισμού 
β.  Για όσους τερματίσουν μετάλλιο και τεχνικό μπλουζάκι
γ. Κατηγορίες
Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες:
γ.1. 18 έως 40 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
γ.2. 41 έως 50 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
γ.3. 51 ετών και μεγαλύτεροι: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες:
δ.1 40+ ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες
Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η βράβευση θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από 5 αθλητές ανά κατηγορία.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία  ομάδας  Διάσωσης , που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής, στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, που θα μετάσχουν στον αγώνα.
ΠΟΙΝΕΣ
Αθλητές που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα. Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.
ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα.   Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.
ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ
Στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου  θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
• Σάββατο 14/04 από ώρα 17.00 μέχρι 21.00  διάθεση πακέτου στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου.
• Κυριακή 15/04 ώρα 07.00 π.μ  Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου,09.45 τεχνική ενημέρωση,10.00 εκκίνηση 13.30 απονομές 14.00 λήξη αγώνα.
Στο τερματισμό θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα με τοπικά εδέσματα παρασκευασμένα από τις  γυναίκες του χωριού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εγγραφών: Ευθυμίου Ιωάννης 6974932218
Διαδρομής: Μασούρας Δημήτρης 6980141214-Πολατσίδης Χρήστος 6932222453
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Περικλής Ιακωβάκης
Χαράλαμπος Καλλιακούδας
Δημήτρης Μασούρας.
Χρήστος Πολατσίδης.
Χρήστος Τριάντης
Παναγιώτης Σαμουήλ».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Trial Ημιμαραθώνιος Φανερωμένης Χιλιομοδίου
24-2-2019: Αγώνες 21 & 6 χλμ. στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Α' Δρόμος Γερακιού Βυζαντινών Κάστρων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Kallithea Night Run 2017
21-10-2017: Νυχτερινός αγώνας στην Καλλιθέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο