Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας το «Sarantaporo Mountain Run 2020»

Share

Συνάντηση με τον Σύλλογο Απανταχού Σαρανταποριτών είχε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, όπου συζητήθηκε εκτενώς η αναβάθμιση του Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Sarantaporo Mountain Run». Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει γίνει θεσμός, ενώ η διεξαγωγή της – τα τελευταία δύο χρόνια – στο Σαραντάπορο σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι συνδιοργανωτής φορέας στον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Sarantaporo Mountain Run», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Αύγουστο 2020. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πώς αυτή η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στους γενναίους πατριώτες που εκτελέστηκαν στις 19 Ιανουαρίου 1944 από τους Γερμανούς στη θέση «Μελίσσι», όπως και στα θύματα του δυστυχήματος της 19ης Απριλίου 2017 με το στρατιωτικό ελικόπτερο.

Αυτός, άλλωστε, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη τους, καθώς οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα διέλθουν από τα σημεία των δύο τραγικών συμβάντων.

Το «Sarantaporo Mountain Run» είναι αγώνας τρεξίματος σε βουνό, σε δύο διαδρομές 10 και 5 χιλιομέτρων, οι οποίες διέρχονται από τα προαναφερθέντα σημεία, ενώ θα διεξαχθεί και παιδικός- εφηβικός  αγώνας 1000 μέτρων.

Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της συνάντησης με τα μέλη του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, ο Θανάσης Παιδής τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε όλες τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την περιοχή μας. Είναι σημαντικό να υπάρχει  εξωστρέφεια που φέρνει  κόσμο και προβάλει τον τόπο μας. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο  ανάπτυξης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην στήριξή του. Με μεγάλη χαρά θα είμαστε συνδιοργανωτές στο  Sarantaporo Mountain Run 2020. Άλλωστε είναι γνωστό πως τους συγκεκριμένους αγώνες οι κάτοικοι του χωριού τους αγκάλιασαν  από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν σε όλους τους εθελοντές που στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση» τόνισε, κλείνοντας, ο κ. Παιδής. Από την πλευρά του το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών  επισημαίνει τα παρακάτω: «Ευχαριστούμε εκ των προτέρων την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη και ιδιαίτερα τον κύριο Θανάση Παιδή, ο οποίος συμμετείχε στις προηγούμενες διοργανώσεις του αγώνα κι έτρεξε σε αυτές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Ο Russ Cook διένυσε ολόκληρη την Αφρική τρέχοντας
Η απίθανη ιστορία του Βρετανού!
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο