Ο ΣΔΥ Πάτρας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο 2019

Τα μέλη του ΣΔΥ Πάτρας έτρεξαν στην Αθήνα

Share

Ακολουθεί το δελτίο του ΔΣ του ΣΔΥ Πάτρας σχετικά με τη συμμετοχή των μελών του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Η διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αποτελεί ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με συμμετοχές δρομέων και επισκεπτών από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την Αθήνα και κατ΄επέκταση τη χώρα μας, διεθνώς.
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 60.000 δρομείς από 120 και πλέον χώρες, έδωσαν το παρόν στην Αθήνα, στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, σε μια μοναδική γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Οι συμμετοχές ήταν 20.000 στον Μαραθώνιο Δρόμο, 12.000 στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ και άλλες 20.000 στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ . Επίσης περισσότεροι από 8.000 δρομείς, παιδιά και αθλητές Special Olympics συμμετείχαν στους μικρότερους αγώνες (9 Αγώνες Παιδιών σε όλη τη διαδρομή του μαραθωνίου, Αγώνας Special Olympics και ο τελικός του Run Greece).

Από την Πάτρα ταξίδεψαν δεκάδες δρομείς για να συμμετάσχουν στους παραπάνω αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, καθώς και στα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας, που κάθε χρόνο δίνουν το δυναμικό «παρών», σε έναν από τους δυσκολότερους Μαραθωνίους του κόσμου. Ειδικά φέτος, οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που δυσκόλεψαν την προσπάθεια των Μαραθωνοδρόμων μας, με αντίθετο άνεμο και βροχή, σε μεγάλο μέρος της μαραθώνιας διαδρομής. Όμως η στιγμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το μετάλλιο στο στήθος, είναι η ανταμοιβή τους για όλη την επίπονη προσπάθεια.
Καλή αποκατάσταση.
Δύναμη και υγεία σε όλους».