Αγώνας για την Ελευθερία –  Race for Liberty

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 22 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο Αγώνας για την Ελευθερία – Race for Liberty. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ένας νέος υπερμαραθώνιος αγώνας που έλειπε από το ελληνικό καλεντάρι. Η «συμβολική» απόσταση των εκατό μιλίων (100μ) σε ασφάλτινο δρόμο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας! Το πρώτο ασφάλτινο «εκατόμιλο» που θα αποτελέσει μια πρόκληση για τους δρομείς αλλά και συνάμα ένα φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν το 1821!

Χαρακτηριστικά

Μεγάλη διαδρομή: 162χλμ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 21-22/08/2021

Εκκίνηση: Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Αρτοτίνας (μόνασε ο Αθανάσιος Διάκος)

Τερματισμός: Λαμία (κενοτάφιο Αθανασίου Διάκου)

Μικρή διαδρομή: 50χλμ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22/08/2021

Εκκίνηση: Γραβιά (Χάνι)

Τερματισμός: Λαμία (κενοτάφιο Αθανασίου Διάκου)

Η ονομασία της διοργάνωσης είναι «Αγώνας για την Ελευεθερία» (Race for Liberty) και είναι εμπνευσμένη από την αυτοθυσία των ηρώων του 1821. Οι διαδρομές των δύο αγώνων διατρέχουν την Ρούμελη. Στα βουνά και στα χωριά από τα οποία θα διέλθουν οι δρομείς έδρασαν πολλοί αγωνιστές της επανάστασης (Μακγρυγιάννης, Ανδρούτσος, Πανουργιάς, Δυοβουνιώτης, Γκούρας κ.α.) και δόθηκαν σημαντικές μάχες. Η ιστοσελίδα www.raceforliberty.gr αποτελεί ταυτόχρονα και ένα εκτεταμένο «ευερετήριο» για όλα τα παραπάνω.

Η μεγάλη διαδρομή των  εκατό μιλίων έχει ιδιαίτερη αισθητική αξία. Το μεγαλύτερο μέρος διατρέχει τα ελατοδάση των Βαρδουσίων, της Γκιώνας και της Οίτης (Εθνικός Δρυμός). Στην περιοχή του Λιδωρικίου οι δρομείς κυκλώνουν την λίμνη του Μόρνου τρέχοντας δίπλα στα καταπράσινα νερά της. Κατηφορίζοντας στον κάμπο της Λαμίας οι δύο διαδρομές αποκτούν κοινή πορεία και όλοι οι αθλητές διέρχονται από τον ιστορικό χώρο της Μάχης της Αλαμάνας (τοποθεσία δίπλα στις Θερμοπύλες όπου συνελήφθη ο Αθ. Διάκος).

Μια νέα αγωνιστική εμπειρία στην «καρδιά της Ρούμελης»!

Ελάτε μαζί να τρέξουμε στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές για την ελευθερία!»

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο