Χρυσός ο Τεντόγλου-Νικητής με περιπέτεια ο Jacob

Εύκολα τα 1.500μ. ο Jacob ακόμα κι αν αρχικά ακυρώθηκε – Χρυσό για την Ελλάδα ο Τεντόγλου με την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο

Share

Η διοργάνωση πάει πολύ καλά και για τη χώρα μας καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος. Αυτή τη φορά μάλιστα αρκέστηκε σε ένα καλό άλμα, στην πρώτη του προσπάθεια, και με 8,35μ.πήρε το χρυσό μετάλλιο. Αυτή ήταν μάλιστα η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Επεισοδιακός ήταν ο τελικός των 1.500μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Κι αυτό γιατί, μπορεί ο Jacob Ingebrigtsen εντός στίβου να έδειξε ανίκητος και να τερμάτισε πρώτος σε 3:37.56 όμως γρήγορα ακυρώθηκε γιατί πάτησε στις εσωτερικές γραμμές του στίβου.

Έτσι, για μερικά λεπτά χρυσός νικητής αναδείχθηκε ο Marcin Lewandowski (3:38.06) – θα ήταν η τρίτη του συνεχόμενη νίκη. Ωστόσο, μετά από ένσταση των Νορβηγών έγινε ανάκληση της ακύρωσης με τον νεαρό Jacob να στέφεται Πρωταθλητής Ευρώπης και στον κλειστό στίβο.

Ο 20χρονος Νορβηγός, πάντως, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, καθώς μετά τα 200μ. μπήκε μπροστά κι έκανε έναν αγώνα σαν σε προπόνηση για να τερματίσει άνετα πρώτος.

Δείτε την κούρσα (στο 20” θα δείτε και το πάτημα του στο εσωτερικό)

Στον τελικό των 3.000μ. των γυναικών, η Βρετανίδα Amy Eloise Markovc έφτασε σε μία μεγάλη νίκη με 8:46.43 μετά από ένα συναρπαστικό φίνις. Δεύτερη ήταν η Γαλλίδα Alice Finot σε 8:46.54 και τρίτη η Verity Ockenden, επίσης από την Μ. Βρετανία με 8:46.60.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο