Μαραθώνιος και Έλληνες στο Παλέρμο

Share

Πρόσφατα είδαμε τα αποτελέσματα των Ελλήνων από τον Μαραθώνιο της Βερόνα, ωστόσο, μία ακόμα ιταλική πόλη διοργάνωσε τον Μαραθώνιο της την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο λόγος για την πρωτεύουσα της πανέμορφης Σικελίας, το Παλέρμο που αποτελεί συχνό ταξιδιωτικό προορισμό για πολλούς, αυτή τη φορά και για δρομείς.

Στον Maratona di Palermo που πραγματοποιήθηκε για 25η φορά νικητές αναδείχθηκαν Κενυάτης Rotich Kemboi και η συμπατριώτισσά του Gladys Chepnegetich σε 2:14:21 και 2:51:27 αντίστοιχα.

Συνολικά τερμάτισαν 538 δρομείς, ανάμεσα τους και ο Βασίλης Καφέντζης από τη χώρα μας που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 4:07:41. 

Στον Ημιμαραθώνιο οι ελληνικές συμμετοχές ήταν περισσότερες με τους Χαράλαμπο Στεφανόπουλο να τερματίζει σε 1:30:33, Παναγιώτη Χριστοδούλου σε 1:54:46, Ευάγγελο Βενέτη σε 1:55:38, Θερινό Πατακά σε 2:02:49 και Γιώργο Δημακόπουλο 2:14:19.

Στη συγκεκριμένη απόσταση οι τερματισμοί ξεπέρασαν τους 1.000. H διοργάνωση σίγουρα δεν είναι από τις μεγαλύτερες, όμως ξεχωρίζει για την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα, αλλά και την όμορφη διαδρομή που περνά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Στη γειτονική χώρα σχεδόν κάθε εβδομάδα το αγωνιστικό καλεντάρι περιλαμβάνει, αν όχι έναν, ίσως και περισσότερους Μαραθώνιους, είτε σε κάποια μεγάλη πόλη και πρωτεύουσα νομού, είτε σε κάποια μικρότερη επαρχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο