Lemon cake

Κέικ λεμονιού με ινδική καρύδα

Share

Μία αγαπημένη γεύση κέικ που μπορεί άνετα να σας συνοδεύσει στη γιορτινή περίοδο

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καρύδα ινδική (τριμμένη)
1 κούπα γιαούρτι 2%
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
3 αυγά
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, την καρύδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο (το τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα), το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε προαιρετικά με σάλτσα του γούστου μας.

Για να δείτε περισσότερες δρομικές συνταγές πατήστε εδώ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η συνταγή αποδίδει στο σύνολό της / ανά μερίδα:
Ενέργεια: 3702 / 462,75 kcal
Πρωτεΐνες: 52,4 / 6,55 γρ.
Υδατάνθρακες: 340 / 42,5 γρ.
Λίπη: 237 / 29,62 γρ.

Συντομεύσεις: κ.σ.: κουταλιά σούπας / κ.γ.: κουταλάκι γλυκού / τμχ.: τεμάχιο

Δημοσίευση στο Runner 102, του Θοδωρή Μήτση, Consultant Chef & Healthy Food Developer, https://www.theodoremitsis.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φάκελος: "Αποκατάσταση"
Είναι γνωστό ότι η σκληρή και «έξυπνη» προπόνηση έχει θετικά αποτελέσματα στην αθλητική απόδοση και όλοι θα ήθελαν να έχουν τις μέγιστες προσαρμογές και οφέλη από αυτήν. Εξίσου σημαντικός όμως είναι και ο ρόλος της αποκατάστασης. Διαβάστε τις συμβουλές του Σταύρου Κάβουρα για καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση και τον αγώνα.
Sweet potatoes
Γλυκοπατάτες ψητές με ταχίνι και κόλιανδρο Η «γλυκιά» εκδοχή της ενέργειας
Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και οι κίνδυνοι που κρύβουν
Η Ειρήνη Χριστάκη, μας βοηθά να κατανοήσουμε τη φύση των μεταλλαγμένων τροφίμων αλλά και να δούμε τους κινδύνους που κρύβουν πίσω από τις… ετικέτες τους.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο